Gepost op

Gemarineerde varkensribben met Thais komkommerslaatje

Vlees

  • 1kg vakensribben
  • half kopje esdoornsiroop (maple syrup)
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 2 theelepels ketchup
  • 3 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel wijnazijn
  • peper/zout
  1. Meng in een schaaltje de Worcestershire saus, maple syrup, ketchup, suiker, wijnazijn, peper en zout.
  2. Warm het geheel even op in een pannetje tot de marinade begint te borrelen.
  3. Leg de varkensribben in de marinade en laat alles een uurtje in de koelkast intrekken.
  4. Verwarm de BBQ en als deze warm is (niet te heet), kan je de ribbetjes uit de marinade halen en op het rooster leggen
  5. Laat de ribben 20-30 minuten grillen boven een matige vuur, terwijl je regelmatig het vlees bestrijkt met de rest van de marinade tot deze op is.
  6. Geniet van je lekker geglazuurde ribbetjes.


Slaatje

  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper (zonder zaadjes)
  • ½ kopje verse koriander
  • ¼ kopje ruw gehakte pindanoten (niet gezouten)

 
Dressing:

  • 2 theelepels Thaise vissaus
  • ½ limoen
  • 1-2 teentjes knoflook
  • ½ theelepel garnaalpasta
  • 1 theelepel soja saus
  • ¼ tot ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel suiker
  1. Snij de komkommer in gelijke blokjes en verdeel in een slakom
  2. Snij de sjalot, lente-ui, rode peper en koriander zeer fijn en voeg deze toe aan de komkommers. (hou eventueel nog wat koriander over voor de garnering)
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar en roer tot de garnalenpasta volledig opgelost is.
  4. Voeg eventueel wat extra suiker toe naar smaak om een betere balans te krijgen tussen zoet en zuur. (Hou alles beter iets te zuur dan te zoet, eens gemengd met de komkommer ga je het zure minder proeven)
  5. Giet de dressing over het slaatje en roer alles goed om.
  6. Versier alles met de pindanoten en het restje koriander.