Gepost op

Kippenvleugeltjes in een pittige abrikozenmarinade

Ingrediënten voor ong. 6 personen

  • 1 kop ingeblikte abrikozen (ananas kan ook)
  • 3 eetlepels Worcestershiresaus
  • 2 eetlepels bruine mosterd
  • 1 theelepel sojasaus
  • 4 theelepels peper
  • 2 eetlepels zout
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels fijngehakte look
  • 1/2 theelepel gember
  • 20 kippenvleugels

 

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten om de marinade te maken. Voeg naar smaak eventueel nog kruiden toe. Mierikswortel is een optie als het heel pittig mag zijn en bovendien combineert het goed met de abrikozen.
  2. Splits de kippenboutjes en de platte stukken van de vleugels en ontdoe de vleugels van het puntige gedeelte.
  3. Overgiet de vleugels met de marinade en sluit het recipiënt goed af. Zet dit gedurende minstens 4 uur in de koelkast.
  4. Neem je voorzorgen: de temperatuur bij de bereiding loopt hoog op dus wees voorzichtig. Waarschuw eventueel spelende kinderen en je gasten.
  5. Breng de barbecue op een temperatuur van 450°C (niet hoger dan 500°C).

Gaartips

  • Stort de vleugels op de grill. Je hoeft ze niet één voor één op de grill te leggen; eens op de grill kan je ze verspreiden. Let wel op dat je de marinade grotendeels overhoudt.
  • Sluit het deksel maar blijf in de buurt. De vleugels dienen elke 2 tot 3 minuten gedraaid te worden.
  • Na een eerste keer draaien is het belangrijk dat de boutjes meer warmte krijgen dan de andere dunne stukken.
  • Lepel de marinade over de vleugels, je hoeft je geen zorgen te maken dat deze op de houtskool drupt.
  • Als de vleugels een beetje verschroeid zijn dan ligt dat aan de Worcestershiresaus, dan doet die nl. zijn werk. Maar let op, want eens dit te veel wordt dan zijn ze verbrand. Hou ze dus goed in de gaten en draai ze voldoende. Leg ze eventueel op andere stukken die nog langer mogen grillen.
  • Het grillen mag in principe niet langer dan 10 minuten duren. Afhankelijk van de grootte van de stukken zal dit uiteraard verschillen. Voor de kleinere of dunne stukken zullen een zestal minuten allicht volstaan.

Serveer en geniet!