Blog Kippenvleugeltjes met Corona en koriander

Kippenvleugeltjes met Corona en koriander

kippenvleugeltjescorona.jpg

Gepubliceerd op 02 mei 2012

BBQ Recepten

Benodigdheden: 4 personen

wing_rack-300x2301-300x300
  • 2 kippenvleugels
  • enkele takjes koriander
  • 1/2 flesje Corona
  • peper
  • 1 eetlepel honing
  • kippekruiden

Bereiding

  1. Meng een dag op voorhand de Corona met de honing, gesneden koriander en peper.
  2. De vleugeltjes doorsnijden in het gewricht in het midden zodat men twee mooie stukjes heeft.
  3. Het vlees eventueel wat losschrapen zodat de bovenkant van het beentje vrij is om later makkelijk te kunnen ophangen op het kippenvleugeltjes rek van GrillPro.
  4. Leg de vleugeltjes in de marinade. Let er op dat elk vleugeltje genoeg marinade rond zich heeft..
  5. Laat een nacht staan.
  1. BBQ voorverwarmen tot minimum 250 graden.
  2. Vleugeltjes even droogdeppen en beetje insmeren met de kippenkruiden.
  3. Ophangen op het kippenvleugeltjes rek, eventueel met een tandenstoker als het beentje te dun is. (Het kippenvleugeltjes rek is ontworpen om grote kippenboutjes op te hangen, met tandenstokers kunnen we dit rek ook gebruiken voor de kleinere vleugeltjes.)
  4. De overgebleven marinade gieten we in het opvangbakje van het kippenvleugeltjes rek.
  5. Plaats het kippenvleugeltjes rek op de voorverwarmde BBQ.
  6. Zet de brander onder het rek op de laagste stand, de andere branders op maximum stand.
  7. Na een vijftal minuten gaarheid checken en opdienen.

Smakelijk!