Gepost op

Cajun steak met Fettuccine

Benodigdheden

Methode: direct grillen

  • +/-1 kg lendestuk of bovenlende van gecertificeerde Angus steak zonder been
  • 2 koffielepels oregano
  • 1 koffielepel zwarte peper
  • 1⁄2 koffielepel gemalen rode peper
  • 2 soeplepels boter
  • 1⁄4 tas fijngehakte rode ui
  • 1 1⁄2 koffielepel geplette venkel zaden
  • 1 koffielepel paprika
  • 1 koffielepel zout
  • 500 g fettuccine (dunne lintvormige pasta)
  • 3 of 4 look teentjes fijngesneden
  • 1⁄2 tas geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de barbecue voor op de hoogste stand en wrijf de roosters in met olie om te voorkomen dat het vlees gaat kleven.
2, Meng in een kom, de venkelzaden, de oregano, de paprika, de zwarte peper, het zout en de rode peper tot een homogeen kruidenmengsel. Smeer beide zijden van de steak licht in met deze mix.
3. Plaats de steak op de hete roosters en verlaag naar een middelmatige temperatuur. Grill de steak gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant voor medium bakresultaat. Laat de steak 5 minuten rusten vooraleer hem te versnijden. Snijd in dunne plakjes, loodrecht op de vezels.
4. Bereid in tussentijd de fettuccine in een grote pot met kokend water gedurende ongeveer 9 minuten, tot de gewenste garing.
5. Smelt de boter in een grote pan, voeg de knoflook en de rode ui bij en bak gedurende 3 à 5 minuten totdat de ui zacht is.
Neem de pan van het vuur.
6. Voeg de uitgelekte pasta en de Parmezaanse kaas toe en roer om. Leg de sneden steak erop en serveer. Een aanrader…