Voor 6 Personen
Deze fabelachtige salade maakt u het best met rijpe, maar stevige peren.

Benodigdheden

  • 2 eetlepels sherry azijn, cider azijn
  • 1 theelepel honing
  • 1⁄4 kop olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 8 kop gemengde groene slabladeren
  • 1⁄2  kop halve walnoten, gebrand
  • 1⁄2  kop blauwe kaas, roquefort of stilton
  • 3 peren, geschild, geboord, en in vieren gedeeld

Bereidingswijze

Verwarm de B.B.Q. voor op een lage stand. Mix de wijnazijn en de honing. Voeg al roerend de olijfolie in een dunne straal toe. Voeg zout en peper toe. Bestrijk of spray de peren met olijf- of plantaardige olie en leg ze op de voorverwarmde B.B.Q. op een lage stand.

Gril ze aan beide kanten tot ze een beetje zacht en doorgewarmd zijn, ongeveer 4 minuten.

Verdeel intussen de slabladeren over 6 borden. Leg er de walnoten en kaas bovenop en besprenkel met de dressing.

Smakelijk!