Direct en indirect grillen met het HLS® systeem van de Sunset BBQ

Grillen was nog nooit zo eenvoudig. Probleemloos wisselt u met de greep ononderbroken tussen directe en indirecte hitte of combineert u beide, en dit allemaal tijdens het bereiden van hetzelfde gerecht. Of u nu werkt met directe of indirecte hitte, u hebt steeds het volle grilloppervlak ter beschikking. U bepaalt waar de hitte vandaan komt dankzij het eenvoudige omschakelen met de greep. Met dit gepatenteerde  HLS® warmtebesturingssysteem hoeft u voor het omschakelen niet eens het deksel te openen. U verliest geen hitte en reduceert uw gasverbruik.

Knapperig – sappig – krokant – een bijzondere smaak! Pizza zoals uit de steenoven met een knapperige bodem en sappige topping, de ultieme steak, sappig tot de laatste hap, filet voor de gourmet, aussen kross und innen zart, een perfect gebakken poulet met fijne korst en sappig binnenin, finish voor de gestoomde vis die lekker krokant gegrild wordt, groenten die smaken, gaar en knapperig in plaats van zwarte buitenkant en hard binnenin, …

En dit alles… zo eenvoudig als kinderspeelgoed!

HSL_CAD Data

Indirect en direct grillen met het HLS® systeem van de Sunset BBQ

 

 

Wat onderscheidt HLS® van de gebruikelijke grillsystemen?

 

Sunset HLS 1DIRECT grillen

In deze positie neemt de hitte de directe weg van de brander door de lamellen naar boven op de rooster of de plaat. Dit is de oorspronkelijke manier van het grillen. De hitte werkt direct aan de onderkant van het grillgerecht. Daardoor ontstaan de typische grillrooster-strepen en de echte smaak van de grill.

 

Sunset HLS 4INDIRECT grillen

In deze positie blijven de lamellen in het HLS gesloten, de hitte verdeelt zich langs de kuip gelijkmatig in de grill, net zoals bij een bakoven. Deze instelling maakt het bakken en garen in een gesloten grill mogelijk.

 

 

De unieke HLS® – MIX

HLS maakt het mogelijk om tijdens het grillen van directe naar indirecte hitte om te schakelen en deze te combineren en/of te mengen. Door het verschuiven van de greep wordt de hete lucht binnenin de grill automatisch omgeleid. Naast de klassieke grillposities (direct & indirect) biedt de HLS® deze nieuwe, tot nog toe ongekende mogelijkheid, waarmee u uw grillspecialiteiten een persoonlijke touch kunt geven en onvergelijkbare resultaten bij het grillen tevoorschijn kunt toveren.

Sunset-HLS-2-300x300 Sunset-HLS-3-300x300