Het aansteken van de barbecue hoeft niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten. Het is heel simpel.. of je nu houtskool of gas gebruikt.

Uw houtskoolbarbecue aansteken

Het barbecueën met briketten is met de accessoires van Weber kinderspel. Weber biedt verschillende brandstoffen aan. Vuistregel: houtskool is sneller warm en briketten gloeien langer. Het aansteken
kunt u het beste doen behulp van een brikettenstarter en Weber aanmaakblokjes. Dit is de meest eenvoudige en veilige weg naar het perfecte gloedbed.
De brikettenstarter:

  • Vul met de gewenste hoeveelheid briketten;
  • Leg 3 aanmaakblokjes op het brikettenrooster en steek ze aan;
  • Zet de gevulde brikettenstarter boven de aanmaakblokjes;
  • Wacht totdat de briketten allemaal bedekt zijn met een grijze aslaag;
  • Schud de gloeiende briketten op het onderrooster (kijk uit voor de vonken) en klaar!

Uw elektrische barbecue aansteken

Het voorverwarmen van een elektrische barbecue is zeer gemakkelijk:

  • Steek de stekker in het stopcontact en zet de temperatuurregelaar op de hoogste stand. Verwarm de barbecue tenminste 25 minuten voor met een gesloten deksel;
  • De optimale temperatuur voor diverse gerechten is snel bereikt;
  • Onze tip: houd een zakthermometer bij de hand om de kerntemperatuur van het vlees te meten. Zo kunt u goed controleren of het gerecht de juiste gaarheid bereikt heeft.

Uw gasbarbecue aansteken

Op deze manier verwarmt u uw gasbarbecue op de juiste manier voor:

  • Open eerst de deksel voordat u de gasfles opendraait.
  • Draai de eerste brander volledig open en wacht twee tellen, zo kan het gas zich verzamelen;
  • Druk daarna op de ontstekingsknop. De brander zal na één of tweemaal drukken gaan branden;
  • Wanneer de eerste brander aan staat, kunnen de andere branders ook op de hoogste stand gezet worden;
  • Sluit de deksel en verwarm de barbecue voor tot de gewenste temperatuur;
  • De temperatuur kan per gerecht eenvoudig geregeld worden door de traploos regelbare branders.