Open Zondag - 25 april

Baktechnieken
Van stoofschotels en brood tot heerlijke desserts zoals fondue fruitspiesen of kruimelcake…, bakken op de BBQ is net zo gemakkelijk als bakken in de keuken.
Het bakken voorbereiden
Om in uw nieuwe BBQ-grill te bakken heeft u een bakschotel of een
gietijzeren kookpan nodig en een paar ovenhandschoenen. Als de kookpan
van gietijzer is, zorg er dan voor om de pan gebruiksklaar te maken
voordat u hem gebruikt.
Verwarm uw BBQ-grill 3-5 minuten voor, verlaag dan de temperatuur om de
gewenste baktemperatuur te krijgen. Voor het bakken gebruikt u de
indirecte bereidingsmethode. Daarom moet uw kookpan aan de linker of
rechterkant van uw grill worden geplaatst met de tegenoverliggende
brander aan.

Tips voor het bakken
Maak uw favoriete recept zoals u dat ook in de keuken zou doen. Voedsel
dat een lange bereidingstijd in de grill nodig heeft moet altijd worden
bedekt met aluminiumfolie om het sappig te houden. U zult het
verscheidene keren moeten roeren tijdens het bakken en eventueel extra
vocht moeten toevoegen.
Kijk naar de temperatuur, en stel de bereiding af op de instructies van het recept.
Temperatuur Langzaam 150° – 170°
Aanbevolen Grillinstelling Beide buitenste branders op LOW (LAAG)
Temperatuur Gematigd 180° – 200°
Aanbevolen Grillinstelling Ene buitenste brander op HIGH (HOOG)en de andere buitenste brander op LOW (LAAG)
Temperatuur Hoog 210° – 250°
Aanbevolen Grillinstelling Beide buitenste branders op HIGH (HOOG)
Veel succes!