Kortingen op Tuinmeubelen

Kom langs in onze 3000m² showroom
Baktechnieken

Baktechnieken

Van stoofschotels en brood tot heerlijke desserts zoals fondue fruitspiesen of kruimelcake…, bakken op de BBQ is net zo gemakkelijk als bakken in de keuken.

Het bakken voorbereiden

Om in uw nieuwe BBQ-grill te bakken heeft u een bakschotel of een gietijzeren kookpan nodig en een paar ovenhandschoenen. Als de kookpan van gietijzer is, zorg er dan voor om de pan gebruiksklaar te maken voordat u hem gebruikt.
Verwarm uw BBQ-grill 3-5 minuten voor, verlaag dan de temperatuur om de gewenste baktemperatuur te krijgen. Voor het bakken gebruikt u de indirecte bereidingsmethode. Daarom moet uw kookpan aan de linker of rechterkant van uw grill worden geplaatst met de tegenoverliggende brander aan.

Tips voor het bakken
Maak uw favoriete recept zoals u dat ook in de keuken zou doen. Voedsel dat een lange bereidingstijd in de grill nodig heeft moet altijd worden bedekt met aluminiumfolie om het sappig te houden. U zult het verscheidene keren moeten roeren tijdens het bakken en eventueel extra vocht moeten toevoegen.
Kijk naar de temperatuur, en stel de bereiding af op de instructies van het recept.

Temperatuur Langzaam 150° – 170°
Aanbevolen Grillinstelling Beide buitenste branders op LOW (LAAG)

Temperatuur Gematigd 180° – 200°
Aanbevolen Grillinstelling Ene buitenste brander op HIGH (HOOG)en de andere buitenste brander op LOW (LAAG)

Temperatuur Hoog 210° – 250°
Aanbevolen Grillinstelling Beide buitenste branders op HIGH (HOOG)

Veel succes!