Open zondag - 22 mei 🎉

Ja, ik maak graag een afspraak
hanolux-dutch-oven-brood-600x600.jpg

'Dutch oven' brood

Gepubliceerd op 19 april 2012

hanolux-square.png Geschreven door Hanolux

Het klinkt misschien wat vreemd om brood klaar te maken in een barbecue maar toch is het perfect mogelijk. Het vergt geen speciale technieken en verschilt niet veel van brood bakken in een traditionele oven. Je hebt hiervoor een gietijzeren pot nodig. U kunt dit gemakkelijk op de grill dome barbecue doen, maar ook andere barbecues zijn een optie.

dutch oven

Voorbereiding

Maak een nestje van aluminiumfolie, gebruik je handpalmen om de bodem goed aan te drukken. Scheur nog een stuk folie af en dek hiermee je nest af, zorg dat er zich geen kreuken vormen. Strooi een beetje bloem overheen

de folie om te vermijden dat het deeg gaat kleven. Leg vervolgens het deeg op de folie. Zowat alle degen zijn hiervoor geschikt, je kan ook aan de slag met koekjesdeeg.

  • Plaats de gietijzeren pot in het midden van grill. Als je gebruik maakt van houtskool laat de vlammen uitgaan vooraleer over te gaan tot bakken om een verbrande bodem te voorkomen.
  • Stel de grill in op 230°C. Als er geen ingebouwde thermometer aanwezig is zorg je best voor een externe thermometer.
  • Sluit de gietijzeren pot en ook de grill. Laat het brood 30 minuten bakken.
  • Open de grill en haal het deksel van de pot. Sluit de grill opnieuw en laat het brood nog 20 minuten goudbruin bakken.

Smullen maar!

TIP: eerst brood bakken, dan vlees grillen!