Veilig shoppen tijdens corona

Maak een afspraak

Een beetje geschiedenis over de whirlpool

hanolux-square.png
Geschreven door:
Hanolux

Uit recent onderzoek blijkt dat meer en meer vlamingen een whirlpool in huis halen. Het is namelijk de ideale manier om af en toe te ontstressen, de druk van de ketel te halen. We hebben allemaal een overvolle agenda en quality time met je gezin of je partner is schaars. Een whirlpool doet je in no time relaxen. Maar hoe en wanneer is de whirlpool eigenlijk ontstaan?

We hebben heel wat synoniemen voor whirlpool. Bubbelbad, Hottub, Spa en Jacuzzi zijn ongetwijfeld de bekendste. Maar wist je dat Jacuzzi eigenlijk een eigennaam of merknaam is en dat je die niet zomaar mag gebruiken? Jacuzzi is met andere woorden een bepaald merk van bubbelbaden.

Hoe komt het dan dat net het woord Jacuzzi zo ingeburgerd is bij ons? Wel, dat heeft alles te maken met de uitvinders van het bubbelbad: de gebroeders Jacuzzi. Zij verhuisden in 1907 vanuit hun geboortedorpje in de Italiaanse provincie Friuli naar het Amerikaanse Californië. In 1915 richtten ze hun eigen bedrijfje, Jacuzzi Brothers, op dat gespecialiseerd was in het produceren van schroeven voor vliegtuigen en apparatuur voor irrigatie. Op dat moment was er nog geen sprake van het allereerste bubbelbad. In de jaren '20 besloten ze zich toe te spitsen op watersystemen en pompen voor de agricultuur. In 1925 ontketenden ze een ware revolutie. Ze ontwikkelden een nieuw soort pomp. Deze pomp maakte het mogelijk om water uit de grond te onttrekken op een nieuwe en efficiënte wijze.

Hoe het succesverhaal van de twee broers en de ontwikkeling van de eerste spa verder gaat, ontdek je in ons volgende bericht...