jacuzzi-bubbelbad-spa-kopen-corona-j-335-full.jpg

Hoe maak je je whirlpool winterklaar?

Wist je dat niets zo gezond is als genieten van je whirlpool in de winter? Doe even je ogen dicht en stel je het volgende voor: het vriest buiten, een prachtig wit sneeuwlandschap, en jij geniet met een glaasje wijn en een blokje kaas van de bubbels in je whirlpool. Zalig, niet?

Gepubliceerd op 23 april 2020

In Scandinavië weten ze het al langer, maar het helende effect van je whirlpool is groter in de winter. Dit heeft alles te maken met het temperatuurverschil: wanneer het temperatuurverschil tussen binnen en buiten het grootst is, is het therapeutisch effect ook het grootst. Laat de vrieskou je niet afschrikken om in je whirlpool te kruipen. Eigenlijk adviseren we je dus om de whirlpool in de winter niet leeg te laten lopen, hem gewoon op temperatuur te houden en er doorheen de hele winter gebruik van te maken!

Wat moet je doen om je whirlpool in de winter te blijven gebruiken? Eigenlijk niets speciaals! Onze whirlpools zijn allemaal ontworpen om de wintermaanden zonder problemen te doorstaan. We raden wel aan om voor de winter de afdekhoes een extra water- en vuilafstotende beschermlaag te geven met Cover Care. En als er echt veel sneeuw op de afdekhoes komt te liggen, kan je deze af en toe eens verwijderen.

Als je deze winter toch niet in je whirlpool springt, maak hem dan winterklaar! Je volgt dezelfde procedure als wanneer je voor een langere periode geen gebruik maakt van je bubbelbad door vakantie ofzo.

Met dit eenvoudig 5-stappen plan kan er niets fout lopen
Stap 1: Je gaat best van start met een schokbehandeling. Deze behandeling remt de groei van algen, bacteriën en schimmels af van de leidingen die eventueel na het aftappen van het water nog wat restwater zouden bevatten.
Stap 2: Tap het water af. Draai de aftapschroef/aftapschroeven los en laat het water weglopen. Gebruik een waterstofzuiger om de leidingen zoveel mogelijk leeg te zuigen, zodat het restwater tot een minimum wordt beperkt.
Stap 3: Reinig de whirlpool en berg de aftapschroeven goed op. De aftapschroeven worden pas weer aangebracht bij het opnieuw vullen van de whirlpool.
Stap 4: Verwijder de filterpatroon en reinig deze. Laat de filter drogen en bewaar hem op een droge plek.
Stap 5: Zet de kap van de whirlpool vast met het borg- en afsluitsysteem.

Misschien nog een aantal belangrijke opmerkingen om in je achterhoofd te houden
Maak de whirlpool al enkele weken vóór het vriesweer leeg. Zo kan het restwater nog opdrogen, en vermijd je lekken en kapotte onderdelen. Water dat bevriest zet uit, en restwater kan zo voor extra kosten zorgen.
Na zware sneeuwval moet de sneeuw van de afdekkap worden geruimd.
Ook een extra bescherming van de afdekhoes met Cover Care is aan te raden.

Wanneer je je whirlpool opnieuw in gebruik wilt nemen, ga je gewoon omgekeerd te werk en klaar is Kees!