Hoe onderhoud ik teakhout?

Hoe onderhoud ik teakhout?

Bij buitengebruik gaat teakhout langzamerhand door het UV-licht en door de weersinvloeden verweren en veranderen van kleur. Het verliest z’n goudbruine kleur en krijgt een zilvergrijze patina. Dit is een volkomen natuurlijk proces en vermindert de kwaliteit van het hout niet. Of u dit proces wil toestaan of niet is een kwestie van persoonlijke smaak.

Onderhoud

Teak heeft vanwege z’n hoge resistentie eigenlijk geen onderhoud nodig. Desondanks kan een behandeling het hout minder gevoelig maken aan vlekken, of de natuurlijke verkleuring tegengaan. Ook reeds bestaande vervuiling kan u aanpakken met onderhoudsproducten speciaal ontwikkeld voor teak.

teakschema

Houdt u van de originele kleur en wil u uw favoriete meubel niet grijs laten worden? Gebruik dan TEAK SEALER op een volledig droog en stofvrij oppervlak. U moet deze behandeling regelmatig herhalen. Tussendoor kan u uw meubel met Teak Cleaner onderhouden om vlekken geen kans te geven.

Vindt u het natuurlijke proces van vergrijzing OK? U hoeft eigenlijk niets te doen. Onderhoud uw terrasmeubel toch regelmatig met Teak cleaner om het oppervlak vuilafstotend te maken en éénmaal per jaar (voor de winter) met TEAK PROTECTOR, om vochtindringing en vlekken geen kans te geven.

Uw favoriete meubel is ondanks alle voorzorgen toch vuil? Geef het een goede reinigingsbeurt met TEAK CLEANER, het all-round onderhoudsproduct voor teakhout. Eenmaal weer schoon onderhoudt u het weer als vanouds met Teak Sealer of Teak Protector.

Persistente vlek? REMOVE STAIN is de oplossing. Nadien behandelt u het volledige oppervlak weer als gewoonlijk met Teak Cleaner in combinatie met Teak Sealer of Teak Protector.

Misschien is uw meubel wel grijs geworden, maar wil u graag zijn originele kleur herstellen? Met TEAK RENOVATOR wordt de oorspronkelijke kleur grotendeels herwonnen met een prachtige bruine schijn tot gevolg.

Succes!

beacher-rb-kat