img-6164.jpg

Kip met een bierblikje

Gepubliceerd op 26 mei 2012

hanolux-square.png Geschreven door Hanolux

Kip met een bierblikje

Methode: indirect grillen Voorbereidingstijd: 10 minuten Benodigdheden: chicken roaster

De stoom van het bier houdt het vlees sappig, terwijl de hoge temperatuur voor een krokant korstje zorgt. Elke keer opnieuw een perfect gebraden kip. Zorg ervoor dat de kip in evenwicht staat alvorens het deksel te sluiten. Anders kan er bier verloren gaan.

Gebruik ovenwanten wanneer u de kip van de grill neemt en wees voorzichtig want de restanten van het bier zijn zeer warm. Laat de kip 10 minuten rusten alvorens ze te verwijderen van het chicken roaster.

• 1 hele kip • 1 blikje bier • 2 eetlepels zout • 1 theelepel zwarte peper • 3 eetlepels van je favoriete droge marinade • 2 eetlepels plantaardige olie

Verwijder de nek en de ingewanden van de kip. Spoel de kip langs binnen en buiten. Droog de kip met keukenpapier. Wrijf de kip in met de olie en kruid de kip daarna met peper, zout en de droge marinade, zowel langs binnen als langs buiten. Zet de kip even opzij.

Verwarm de barbecue op de hoogste stand.

Open het blikje bier en giet het voor de helft leeg. Plaats het blikje bier in het midden van de chicken roaster. Plaats vervolgens de kip met het bijhorende hulpstuk over het reservoir zodat deze rechtop komt te staan.

Zet één brander volledig uit en zet de andere brander op medium. Plaats het chicken roaster boven de gedoofde brander en gebruik de indirecte grillmethode. Zorg ervoor dat de chicken roaster mooi in evenwicht staat alvorens het deksel te sluiten.

Drunken_Chicken

Braad de kip gedurende 1u15min indirect op de mediumstand totdat de kippenborst

binnenin een temperatuur van 77°C heeft bereikt en 83°C op het dikste stuk van de kip.

Verwijder het chicken roaster voorzichtig van de grill en gebruik hierbij ovenwanten. Laat 10 minuten rusten alvorens de kip van het chicken roaster te verwijderen. Wees voorzichtig, want dit is heel warm. Versnijd de kip en serveer onmiddellijk.

Smakelijk!

Tip: u kan verschillende soorten bier gebruiken (fruitbieren, geuze,...), of probeer het eens met fruitsap!