Zomersolden op Tuinmeubelen - Wij hebben stock 🎉

Bekijk onze collectie
KLAFS' SANARIUM

KLAFS' SANARIUM

hanolux-square.png
Geschreven door:
Hanolux

Wanneer je binnenstapt in een traditionele sauna wordt je meteen helemaal omringd door warme, droge lucht. Treed je dan weer binnen in een klassiek stoombad, dan zal je merken dat de lucht hier minder warm en veel vochtiger is. In een stoombad kan je dan ook makkelijk een half uurtje vertoeven, terwijl het in een sauna vaak al puffen is om de 15 minuten van het zandlopertje uit te zitten.

Feit is wel dat je je, zowel na een bezoek aan de sauna als aan een stoombad, weer helemaal als herboren voelt! Zou het daarom niet leuk zijn om deze twee met elkaar te combineren? Een soort stoombad en sauna in één?

Sauna en stoombad in één cabine: kan dat?

In één en hetzelfde hokje het klimaat van een sauna én het klimaat van een stoombad tot stand laten komen... Da's niet zo'n goed idee. Een traditionele sauna wordt immers gebouwd met hout, maar omdat het in een stoombad veel vochtiger is zal men hiervoor eerder een ander materiaal kiezen (zoals acryl, steen of mozaïek). Wil je dus lekker kunnen uitzweten in een traditionele sauna én ook kunnen genieten van de zalige stoom van een stoombad, dan kan je eigenlijk niet anders dan twee aparte cabines te voorzien.

Maar er is een oplossing... Het sanarium!

Heb je moeite met kiezen tussen een sauna of stoombad?

Dan biedt een sanarium van Klafs de ideale oplossing! Zo kan de saunaoven van een droge Klafs sauna makkelijk uitgebreid worden met een sanarium. Hierdoor wordt het mogelijk om in één cabine maar liefst vijf verschillende saunavormen te creëren. Naast de traditionele sauna kan je bijvoorbeeld ook een aantal "badvormen" tot stand te brengen. Het klassieke stoombad met 100% luchtvochtigheid hoort hier niet bij (je sauna behoudt immers de houten binnenbekleding en ligbankjes), maar je kan bijvoorbeeld wel kiezen voor een zalig tropisch klimaat of een zogenaamd softstoombad. En geef toe: dat klinkt toch zéker even goed?!

Creëer vijf badvormen met een sanarium

Hebben we je benieuwd gemaakt? Dan zetten we met plezier de badvormen die je kan creëren met een sanarium van KLAFS op een rijtje!

1. De traditionele droge Finse sauna

Met slechts 3% luchtvochtigheid en een temperatuur tussen 70 en 100°C is het zweten geblazen! Een bezoekje aan deze sauna kan je vergelijken met een visite aan een woestijn. Een Finse sauna heeft een afmattend karakter voor je lichaam, zodat je als het ware verplicht wordt om je gedachten op nul te zetten en volledig te relaxen. Na 15 minuutjes verlaat je de sauna en geniet je van een verfrissende afkoeling.

2. Het warme lucht bad

Deze tweede optie is het meest zachte ritueel dat je kan beleven met een sanarium, door z'n lage luchtvochtigheid en milde omgevingstemperatuur. Wanneer je je neerlegt, voelt het bijna aan alsof je je nestelt op een warme zandbank. Dit bad is dan ook ideaal als je het rustig aan wil doen, als je gedurende een langere tijd in de sauna wil blijven of als je gewoon lekker wilt opwarmen na een koude winterdag.

3. Het tropisch bad

Door zijn hoge luchtvochtigheid en vrij hoge temperatuur zal dit klimaat ervoor zorgen dat je je ergens in de tropen waant! Bovendien geniet je met deze optie zowel van de gezondheidsvoordelen van een stoombad als van een sauna. Een weldadig effect op je huid en luchtwegen, en uitermate geschikt voor astmapatiënten, kinderen, ouderen, of mensen met een lichte verkoudheid: een tropisch bad biedt voor ieder wat wils!

4. Het aromabad

Zoals de naam al doet vermoeden kan je in het aromabad ervoor kiezen om een geur toe te voegen. Opwekkend, ontspannend,... Zo kan je met al je zintuigen genieten van het saunaritueel! De aroma's komen trouwens optimaal tot hun recht bij een temperatuur van 40-45°C en een luchtvochtigheidsgraad van 40-55%.

5. Het softstoombad

Ben je een echte stoombadliefhebber, dan is deze badvorm zeker iets voor jou. Met zijn 46-60°C en 40-55% luchtvochtigheid komt het softstoombad namelijk het dichtst in de buurt bij een klassiek stoombad. Je zal wel geen zichtbare waterdamp opmerken (hiervoor moet de luchtvochtigheid immers 100% zijn), maar je lichaam zal zich toch volledig in een echt stoombad wanen.

Je ziet het: met een Klafs sanarium zal je je sauna plots op een héél andere manier kunnen gebruiken!

De onmiskenbare voordelen van een Klafs sanarium

Een eerste, belangrijk voordeel van een Klafs sanarium is uiteraard de variatie. Zo is het perfect mogelijk om je saunaritueel af te stellen op je gemoedstoestand, je fysieke gezondheid of gewoon waar je die dag zin in hebt.

Voorts is een sanarium simpelweg een uitbreiding van je normale saunaoven, zonder dat je verdere wijzigingen hoeft door te voeren aan je originele saunaconcept.

Door de vijf-in-één formule benut je bovendien optimaal je beschikbare ruimte en kan het hele gezin meegenieten, van kleinere kinderen en ouderen tot mensen met ademhalingsproblemen of zij die het wat rustiger aan willen doen.

Een ander voordeel is dat je voor het gebruiken van de 4 badvormen op lagere temperatuur minder tijd nodig hebt, zowel qua opwarming als gebruik. Als de sauna moet opwarmen naar 40-75° is deze al gebruiksklaar na 10-20 minuten, waar voor de traditionele sauna een opwarmingstijd van 25-40 minuten nodig is. Bij de traditionele sauna gaat men twee of driemaal 10-15 minuten in de sauna, waarna het koude bad en een rustperiode volgen. Bij de andere 4 badvormen gaat men slechts 1x de sauna in voor een ontspannende sessie van 15-60 minuten, waarna men een gewone douche neemt. Men is dus op een uurtje klaar (ideaal voor door de week), waar men voor de traditionele sauna al snel een paar uur bezig is (dus eerder voor het weekend).

Dé specialist in wellness

Je ziet het: met een Klafs sanarium zal je je sauna plots op een héél andere manier kunnen gebruiken! Wil je het toch liever houden bij een gewone, traditionele sauna? Of ben je misschien meer geïnteresseerd in een echt stoombad of een infraroodcabine? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres! Als wellness-specialist begeleiden wij je namelijk maar al te graag bij het uittekenen van een wellnessconcept op jouw maat. Ga dus snel eens langs in een van onze showrooms of neem een verder een kijkje op onze website!

klafs-sanarium-im-hotel-cresta-palace

bron: www.hetportaal.be