Open Zondag - 26 september 🎉

Ja, ik wil de showroom bekijken
Over Royal Botania

Over Royal Botania

hanolux-square.png
Geschreven door:
Hanolux

U wil meer te weten komen over de prachtige materialen waaruit onze Royal Botania buitenmeubelen vervaardigd zijn?  Waarschijnlijk vindt u hier de antwoorden op uw vragen, en zoniet kan u ons contacteren en helpen we u graag verder.

Kussens

Royal-Botania-kussens-150x150Mogelijk wilt u uw terras verfraaien met een stel luxueuze kussens.  Daarom heeft Royal Botania voor u een ruim aanbod stoffen samengesteld en dit niet enkel in vele kleuren, maar ook in meerdere designs en wevingen, teneinde u ontelbare combinatiemogelijkheden te bieden om uw sublieme Royal Botania tuinset aan te passen aan uw persoonlijke smaak.  Gezien enkel het beste goed genoeg is, zijn alle Royal Botania stoffen geweven uit in de massa gekleurde acrylaat vezel: uw zekerheid voor optimale water- en UV-resistentie, en tevens voor vele jaren optimaal comfort.

Batyline®

Royal-Botania-BatylineVoor de zit- en rugbespanning van stoelen en ligbedden maakt Royal Botania gebruik van batyline® weefsel: een polyestervezel die wordt voorzien van een PVC-coating en vervolgens geweven.  Daarna worden de vezels onderling samengesmolten teneinde een enorm vormvast, rekbestendig en sch

eurvast weefsel te bekomen.  Bovenop de uitzonderlijke mechanische sterkte beschikt het ook over een hoge chemische resistentie.  De kunststof coating staat garant voor een uitzonderlijke weer- en UV-bestendigheid.  Het feit dat geen vocht wordt opgenomen resulteert in een snelle droging, geringe vlekgevoeligheid, en eenvoudige reiniging.

CoaXXS®

Royal-Botania-CoaXXSDe naam CoaXXS® verwijst naar de coaxiale opbouw van een extreem rekvaste polyesterkern, bekleed met een gekleurde kunststofhuid.  Het resultaat is niet enkel "Xtra Xtra Sterk", maar bovendien is dit de meest natuurlijk ogende kunststofvezel op de markt.  Een klassevolle uitstraling bij zowel binnen- als buitentoepassingen is verzekerd!

 

 

 

 

Inox

 
Roestvast staal is beter bekend als RVS of inox. Het betreft een ijzerlegering, waarbij de corrosiebestendigheid verhoogd wordt door toevoeging van chroom en nikkel. Het principe berust op afscherming van het buitenoppervlak door chroomoxide- en nikkeloxide moleculen. Deze moleculen zijn veel groter dan de onderliggende ijzeratomen, waardoor deze laatste zich niet kunnen binden met zuurstof om ijzeroxides - beter bekend als roest - te vormen. Teneinde een zo zuiver en homogeen mogelijke chroom- en nikkeloxide huid, en dus een optimale corrosiebestendigheid te verkrijgen, worden de Royal Botania frames standaard gepassiveerd. Chloor is de grootste vijand van RVS, en kan putvormige corrosie - gekend als "pitting" - veroorzaken.Om die reden is het in de nabijheid van de kust - zeezout is immers natriumchloride - aangewezen het metaal een zo glad mogelijk oppervlak te geven, teneinde de corrosiebestendigheid nog verder op te voeren. Immers, hoe gladder het oppervlak, hoe minder poreus. Hoe lager de porositeit, hoe geringer de kans op vastzetting van verontreiniging op het metaaloppervlak, en dus hoe lager het risico op corrosie. De frames uit de collecties Fold, Wave en E-Z worden standaard geëlektropolijst. Voor de collecties Ninix, O-zon en QT adviseren wij voor toepassing in een corrosief milieu het optioneel elektropolijsten van het meubelframe.

Teak

 
Vermits Royal Botania geen toegevingen doet op gebied van kwaliteit gebruiken we enkel zorgvuldig geselecteerd, volgroeid teakhout, dat geoogst wordt volgens strikte normen op gebied van milieubehoud. Het hout is afkomstig van de Tectona Grandis, een boom die onder gunstige groeiomstandigheden tot 45m hoog kan worden met een stamdiameter tot 2,4m. De alom geprezen duurzaamheid vindt zijn oorsprong in het hoge gehalte aan natuurlijke oliën. De daaruit volgende geringe opname van vocht zorgt voor geringe werking, resulterend in een enorme stabiliteit. Bovendien biedt het hout een hoge resistentie tegen inwerking van chemicaliën, alsook tegen aantasting door ongedierte. Aan deze kwaliteiten en de uitzonderlijk mooie kleur en structuur dankt teak de titel "de nobelste der houtsoorten".De teakboom is vooral afkomstig uit de Golden Triangle, zijnde de regio van Laos, Myanmar (voormalig Birma), en Thailand. De kwaliteiten van het teakhout werden reeds enkele eeuwen geleden ingezien en er werd overgegaan tot het aanleggen van plantages in Afrika, Zuid-Amerika en andere Zuidoost Aziatische landen. Daar de bodemgesteldheid en de klimatologische omstandigheden een belangrijke invloed hebben op de kwaliteit van het hout, kan enkel het Indonesische hout van de Tectona Grandis bogen op gelijke kwaliteiten als het natuurlijke hout. De Indonesische plantages kwamen na het koloniale tijdperk, onder toezicht van de locale bevolking, en worden heden gesuperviseerd door de staatsinstelling Perum Perhutani. Enkel het volwassen hout beschikt over de geprezen kwaliteiten qua stabiliteit en resistentie. Het hout is kaprijp na 75 à 80 jaar. De bomen worden dan geringd, wat het verwijderen van de onderste strook van de schors inhoudt. Hierdoor verliezen ze reeds het grootste deel van hun sappen. Zowat 2 jaar later worden ze geveld en verzaagd. Vervolgens wordt het hout geselecteerd op basis van structuur. Het drogen van het hout is een zeer belangrijke stap en bepaalt in sterke mate het latere gedrag. De droogtijd en droogsnelheid is in functie van de dikte van het te drogen materiaal. De droogschema's moeten dus aangepast worden in functie van de vulling van de droogoven. Na deze fase is het vochtgehalte idealiter tussen de 8 en 12%, en dit niet enkel aan het buitenoppervlak, maar tot in de kern. Na de droging is natuurlijk ook de verdere verwerking van belang. Vooral voor buitenmeubelen, gezien deze de zwaarste beproevingen moeten doorstaan. De constructieve sterkte wordt immers in belangrijke mate bepaald door de precisie van de verwerking. Slechte houtverbindingen met te grote tolerantie geven snel aanleiding tot instabiliteit, daar waar te nauwe passingen scheurvorming kunnen veroorzaken.
ROYALBOTANIA-28