Dressing
- Sparerib met 8 beentjes
- 2 teentjes look
- 3 uien
- 2 takjes verse tijm
- 180ml ketchap
- snuifje curry
- 2 eetlepels sambal oelek
- 1 groentebouillon blokje
- 75ml ketchup
- 1 vleesbouillon blokje
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze:
- Maak een dag op voorhand een bouillon met 1l water, bouillonblokjes, look en ajuin ( in schijfjes gesneden), 80ml ketchap, 1.5 EL sambal.
- Laat deze bouillon een 10-tal minuten koken zodat de smaken vrijkomen.
- De spareribs gaan we ontvliezen.
- Aan de onderzijde zit een vlies dat we kunnen verwijderen door op een hoek te beginnen met het een klein beetje los te snijden en dan eraan te trekken naar de andere kant. Normalerwijze komt dit dan volledig los.
- Voeg de ontvliesde spareribs toe aan de bouillon en laat deze ongeveer 40 minuten zacht garen.
- In tussentijd maken we de marinade: waar de ribs nog een nachtje gaan in marineren.
- Voeg ketchup, honing, 100 ml ketchap, 0.5 EL sambal, tijm (die we gestript en fijngesneden hebben) en curry samen en meng goed.
- Als de ribs gekookt zijn laten we deze even uitlekken
- Voeg ze dan bij de marinade en oversaus deze goed zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Laat een nachtje staan.
- Verwarm de BBQ goed voor tot minimum 250 graden.
- Plaats de ribs in de Rib rack van Broil King.
- Plaats deze op de BBQ met onder het rack de brander op minimum, de andere branders op medium.
- Na een kleine 10 minuutjes zijn de ribbetjes klaar.
Versnijden en opdienen.