Open zondag - 22 mei 🎉

Ja, ik maak graag een afspraak
jacuzzi-bubbelbad-spa-whirlpool-hot-tub-belgie-antwerpen-turnhout-hanolux-jets-buiten-spa-jaccuzi-4.jpg

Tips voor een optimaal onderhoud van jouw Jacuzzi

Wat met verwarming en het energieverbruik? Wat moet ik weten over de pompen? Wat is een ozonator? Waarom zitten er filters in een jacuzzi en hoe moet ik deze reinigen? Hoe vaak moet het water van mijn jacuzzi gewisseld worden?

Gepubliceerd op 23 april 2020

De aankoop van je Jacuzzi brengt natuurlijk heel wat vragen met zich mee, want om er optimaal van te kunnen genieten, moet je ook weten hoe je hem moet onderhouden.

TIPS & TRICKS VOOR EEN GOED ONDERHOUD

Verwarming en optimaal energieverbruik
Het vasthouden van de warmte speelt een belangrijke rol bij het energieverbruik van je spa. Dek je whirlpool dus steeds goed af wanneer je hem niet gebruikt, zodat hij voldoende geïsoleerd is. Wanneer de temperatuur in je whirlpool daalt, zal de verwarming namelijk automatisch aanspringen. Het effectieve energieverbruik is verder ook afhankelijk van het aantal extra opties waarover je whirlpool beschikt. Er zijn namelijk verschillende onderdelen die stroom vereisen: de pompen, de verwarming, de ozonator, de verlichting, de blazer, de radio/cd, … Sommige baden komen met 16 ampère toe, voor andere heb je 40 ampère of zelfs meer nodig.

Water
We raden je aan je water minstens om de 3 tot 4 maanden te vervangen. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal personen dat gebruik maakt van de jacuzzi en natuurlijk moet je het water in de tussentijd ook goed onderhouden. Slechts een vijftal minuten per week heb je nodig om de Ph-waarde van het water te controleren en enkele stabiliserende producten toe te voegen.

Ozonator
Kwaliteit bubbelbaden zijn uitgerust met een ozonator die bacteriën en virussen die zich in het water bevinden vernietigt. Dankzij deze ozonator zal je minder chemicaliën moeten toevoegen aan je water om het te desinfecteren. Je bespaart op onderhouds- en waterbehandelingsproducten en hebt minder kans op huid- en oogirritaties. Let er wel op hoe snel de ozonator moet vervangen worden. Bij veel merken moet dit om de 2 jaar gebeuren, waardoor de kosten weer oplopen.

Chemicaliën
Er zijn heel wat factoren die de ‘gezondheidstoestand’ van je spa kunnen beïnvloeden. Warmte en vochtigheid zijn niet toevallig de ideale kweekomstandigheden voor bacteriën, algen en schimmels. Het is dus zeer belangrijk om je water goed te onderhouden om infecties, irritaties, corrosie en afzetting van kalk en vlekken op de jets en kussens te voorkomen. We raden je aan een ozonator te gebruiken in combinatie met onze onderhoudsproducten om de levensduur van je whirlpool te verlengen.

Filters
Filters worden gebruikt om je water en elektrische installatie te beschermen tegen vuil en kalk. Ze kunnen gemakkelijk gespoeld en herbruikt worden. Het regelmatig schoonspoelen van de filters is eenvoudig omdat ze rechtop zijn geplaatst en zich binnen handbereik bevinden. Als ze goed worden verzorgd gaan ze 7 tot 10 jaar mee.

Spa Vac®
Spa Vac kunt u gebruiken om klein vuil als bladeren, steentjes en dergelijke uit uw spa te zuigen zonder dat u uw spa leeg hoeft te laten lopen. Het simpele apparaat heeft geen batterijen, stroom of wat dan ook nodig. De telescopische aluminium arm maakt het makkelijk om ook uit lastige hoekjes vuil te verwijderen.

Aqua'Lux
Aqua’Lux is een tweecomponentenkit voor een eenvoudig en natuurlijker wateronderhoud van uw bubbelbad. Door het wekelijkse gebruik moet u minder chemicaliën toevoegen zoals chloride en bromide, wat het water veiliger maakt en de mineralen in Aqua'Lux zullen het water en uw huid zacht en geurloos maken.

aqualux-wateronderhoud-hanolux-jacuzzi-spa-bubbelbad-whirlpool.png

Verleng je garantie

Schrijf je in voor ons Aqua'Lux programma en ontvang je producten aan huis met korting en een verlengde garantie op de pompen. U zorgt zo voor een goed onderhoud en wij zijn daardoor overtuigd dat u een heel lange tijd van uw spa kan genieten.

Meer informatie