Open Zondag - 25 oktober

Ja, ik wil de showroom bekijken

Tips voor een optimaal onderhoud van uw whirlpool

hanolux-square.png
Geschreven door:
Hanolux

Wat met de verwarming en optimaal energieverbruik? Wat moet ik weten over de pompen? Wat is een ozonator? Waarom zitten er filters in een whirlpool en hoe moet ik deze reinigen? Hoe vaak moet het water van mijn whirlpool gewisseld worden? Waarom moet ik chemicaliën toevoegen aan het water van mijn whirlpool? Wat is Aquafinesse en hoe moet ik het gebruiken? De aankoop van je whirlpool brengt natuurlijk heel wat vragen met zich mee, want om er optimaal van te kunnen genieten, moet je ook weten hoe je hem moet onderhouden.

We geven je een aantal tips & tricks om een goed onderhoud te garanderen:

Verwarming en optimaal energieverbruik

Het vasthouden van de warmte speelt een belangrijke rol bij het energieverbruik van je whirlpool. Dek je whirlpool dus steeds goed af wanneer je hem niet gebruikt, zodat hij voldoende geïsoleerd is. Wanneer de temperatuur in je whirlpool daalt, zal de verwarming namelijk automatisch aanspringen.

Het effectieve energieverbruik is verder ook afhankelijk van het aantal extra opties waarover je whirlpool beschikt. Er zijn namelijk verschillende onderdelen die stroom vereisen: de pompen, de verwarming, de ozonator, de verlichting, de blazer, de radio/cd, … Sommige baden komen komen met 16 ampère toe, voor andere heb je 40 ampère of zelfs meer nodig.

Water

We raden je aan je water minstens om de 3 tot 4 maanden te vervangen. Dit is uiteraard afhankelijk van het aantal personen dat gebruik maakt van de whirlpool en natuurlijk moet je het water ook zelf goed onderhouden.

Ozonator

Kwaliteit whirlpools zijn uitgerust met een ozonator, die bacteriën en virussen die zich in het water bevinden, vernietigt. Dankzij deze ozonator zal je minder chemicaliën moeten toevoegen aan je water om het te desinfecteren. Je bespaart op onderhouds- en waterbehandelingsproducten en hebt minder kans op huid- en oogirritaties. Let er wel op hoe snel de ozonator moet vervangen worden. Bij veel merken moet dit om de 2 jaar gebeuren, waardoor de kosten weer oplopen.

Chemicaliën

Er zijn heel wat factoren die de 'gezondheidstoestand' van je whirlpool kunnen beïnvloeden. Warmte en vochtigheid zijn niet toevallig de ideale kweekomstandigheden voor bacteriën, algen en schimmels. Het is dus zeer belangrijk om je water goed te onderhouden om infecties, irritaties, corrosie en afzetting van kalk en vlekken op de jets en kussens te voorkomen. We raden je aan een ozonator te gebruiken in combinatie met onze onderhoudsproducten om de levensduur van je whirlpool te verlengen.

Aquafinesse

In vergelijking met andere onderhoudsproducten is Aquafinesse een volledig andere of alternatieve manier om je water te onderhouden. Het wordt geleverd in een makkelijke draagdoos. Door elke week een voorgeschreven hoeveelheid van Aquafinesse toe te voegen aan je water, blijft het schoon, helder en geurvrij. Als Aquafinesse wordt gebruikt in combi met een goed werkende ozonator, heb je in principe geen andere onderhoudsproducten meer nodig.

Filters

Filters worden gebruikt om je water en elektrische installatie te beschermen tegen vuil en kalk. Ze kunnen makkelijk gespoeld en herbruikt worden. Als ze goed worden verzorgd gaan ze makkelijk 7 tot 10 jaar mee.

Vergeet verder niet om:

Wekelijks de PH-waarden van het water te controleren en onderhoudsproducten/Aquafinesse toe te voegen, en maandelijks je filters en je dekzeil te reinigen.