Open Zondag - 27 september

Ja, ik wil de showroom bekijken
Waarop moet je letten bij het kopen van een spa?

Waarop moet je letten bij het kopen van een spa?

Je staat op het punt een belangrijke aankoop te doen. Je wilt investeren in een spa voor bij je thuis om samen met je gezin te kunnen relaxen wanneer jullie daar zin in hebben.

Een paar aandachtspunten die een miskoop kunnen vermijden.


1) de hygiëne van uw whirlpool
2) de verschillende soorten massages in uw whirlpool
3) het verbruik van uw whirlpool

Deze 3 pijlers bepalen 95% van de kostprijs, en zoals zo dikwijls geldt hier ook: hoe beter, hoe duurder. Na verloop van ongeveer 10 jaar is de duurste aankoop de goedkoopste geworden!

Informeer je dus goed over alle voor- en nadelen. Zo ben jeverzekerd van een zorgeloze, aangename en duurzame ontspanning.

Al klinkt het goedkopere aanbod van sommige leveranciers in je zoektocht naar de perfecte spa misschien wel als muziek in je oren, laat je toch niet zomaar verleiden om voor de goedkoopste spa te kiezen. Een goedkopere spa kan namelijk op termijn een hele dure worden. Het is misschien een huizenhoog cliché, maar wanneer we het hebben over spa’s is goedkoop duurkoop – een waarheid als een koe.

Het is echt belangrijk om volgend onderscheid in je achterhoofd te houden wanneer je gaat ‘spa-spotten’: je hebt inderdaad goedkopere merken of modellen die beschikken over minder luxe of minder extra opties, maar wel degelijk voldoen aan de normen van West-Europa, Canada of de VS. Het zijn budgetmodellen met minder extra’s, maar ze zijn daarom niet minder van kwaliteit. Je zit met andere woorden veilig wanneer je voor een dergelijk budgetmodel kiest.

Wanneer je echter kiest voor een goedkoper model dat in China werd gefabriceerd, zou je op termijn wel eens in de problemen kunnen komen. Natuurlijk zijn niet alle modellen uit China van slechte kwaliteit, maar je hebt wel meer kans om een miskoop te doen. Deze modellen kunnen zich namelijk niet meten met de topkwaliteit van Canada, Europa en de VS. Hun sturing, verwarming en isolatie zijn vaak minder van kwaliteit. Ook is de besturingsmethode vaak erg complex. Het grootste minpunt is echter het verbruik en het grotere risico op lekkages van deze goedkopere Chinese modellen. Ze verbruiken aan €3 tot €4 stroom per dag in vergelijking met €1 per dag voor spa’s van een hogere kwaliteit. Ook het verkrijgen van onderdelen bij een herstelling is vaak problematisch.

Kies dus voor een degelijk merk! En kies binnenin het gamma van dit degelijke merk naar gelang uw specifieke wensen voor een luxe model of een eenvoudig model. Kom voor meer uitleg gerust langs bij ons in Turnhout.