19-touchsteam-14138-05-a-effegibi-981x1024.jpg

Effegibi Stoomgeneratoren

Een Turks Stoombad is voor veel mensen een levensovertuiging, een manier van leven. Het feit dat water voor gezondheid staat, ook in de vorm van stoom, werd al ontdekt door de Oude Grieken. In vergelijking met een sauna, is de lucht in een Hammam veel vochtiger. De luchtvochtigheid kan hier tot 100% oplopen tegenover 10 tot 25% in een sauna. De temperatuur in een stoomcabine gaat nooit over 48°C terwijl dit in een sauna tot 100°C kan gaan.

  Intern of Extern

  Effegibi geeft je de keuze uit externe en interne stoomgeneratoren. Bij een externe heb je een extra technische ruimte nodig om deze generator te plaatsen maar deze heeft wel sterkere motoren zodat hij uiterst geschikt is voor grote ruimtes.

  De interne stoomgenerator bevindt zich in je stoomcabine zodat je geen extra technische ruimte nodig hebt. Deze generator is compact en stijlvol zodat hij zonder problemen in elke ruimte past. Deze stoomgeneratoren kunnen ook perfect in een douche gezet worden om deze om te vormen in een Hammam.

  Waarom kiezen voor Effegibi?

  effegibi-topkapi-3.jpg

  De juiste temperatuur en hoeveelheid stoom

  De perfecte Hammam wordt bereikt wanneer de stoom het mogelijk maakt om een temperatuur boven de 40°C te halen. Bij de generatoren van Effegibi kan de temperatuur gezet worden tussen 42 en 48°C en ze garanderen een gelijkmatige warmteverdeling in het Turkse bad.

  19-touchsteam-13840-11-effegibi-1021x1024.jpg

  Energiebesparende functie

  Elke stoomgenerator van Effegibi heeft een energiebesparende functie. Het maximale energieverbruik wordt gebruikt om het water tot het kookpunt te brengen en de juiste temperatuur te bereiken. Hierna wordt nog maar de helft of een derde van deze energie gebruikt, afhankelijk van het model, om de stoom constant te houden.

  17-one-hammam-106a-effegibi.jpg

  Modulair

  Bij Effegibi kan je kiezen uit een aantal cabines en een aantal modellen stoomgeneratoren. Alle volgens hetzelfde concept, en alle volgens dezelfde veiligheids- en duurzaamheidsnormen. Dit geeft je een grote keuzevrijheid. Je kan de Effegibi luxe stoomgenerator ook apart kopen, voor in een reeds bestaande cabine, of voor in je douche bijvoorbeeld.

  De externe stoomgeneratoren van Effe

  22-nuvolasmartpower-14171-chiaro-effegibi-rit-1024x678.jpg

  Nuvola

  Deze externe stoomgenerator heeft alle basisfuncties van de stoomgenerators van Effegibi zoals Smart Boiler Cleaning, Smart Water Filling, Regulating Water Flow, een touchscreen control panel en diffuser voor aromatherapieoliën.

  Verder heeft hij geen bijkomende functies waardoor het de goedkoopste in de reeks is. Hij is geschikt voor een ruimte van maximum 9,2 m3.

  22-nuvolasmartpower-14190-effegibi-1024x445.jpg

  Nuvola Smart Power

  Deze externe stoomgenerator is perfect voor grote ruimtes. Hij kan stoom genereren voor een ruimte van 90 m3 en meer. Omdat hij extern is, heb je wel een extra technische ruimte nodig.

  Deze stoomgenerator heeft als enige een ODS – Open Deur Sensor waardoor de generator stopt met stoom te produceren wanneer de deur van de stoomcabine open staat. Hij is ook voorzien van de Power Steam Function waarbij een stoom ventilatie systeem zorgt voor evenredige verdeling van de hitte.

  De Nuvola Smart Power is een ongeëvenaard product door zijn geavanceerde technologie en strakke vormgeving.

  De interne stoomgeneratoren van Effe

  19-touchsteam-13840-11-effegibi-1021x1024.jpg

  Touch & Steam

  Deze interne stoomgenerator is geschikt voor een ruimte van maximum 9,2 m3. Hij voorziet je van alle luxe met het Effegibi Sound System waardoor je kan luisteren naar muziek in je stoomcabine en hij is ook voorzien van RGB Led verlichting voor chromotherapie. Net zoals de Nuvola Smart Power zorgt de Power Steam Function voor een evenredige verdeling van de hitte door het stoom ventilatie systeem.

  20-aquasteam-23upl-effegibi-1021x1024.jpg

  Aquasteam

  Deze interne stoomgenerator is geschikt voor een ruimte van maximum 4,5 m3. Het gebogen glazen paneel past in elk interieur. Als extraatje is deze stoomgenerator voorzien van een frisse waterbron en kom met verlichte stroom.

  21-easysteam-14207-8-effegibi-1024x1024.jpg

  Easysteam

  De Easysteam is net zoals de Aquasteam geschikt voor een kleine ruimte van maximum 4,5 m3. Het is een stijlvolle, compacte, interne stoomgenerator. Net zoals de andere stoomgenerators van Effegibi is hij hightech, gebruiksvriendelijk en past hij in elk interieur.

  generatore-di-vapore-touchsteam-dettaglio-pannello-touch-1024x1024.jpg

  Omniasteam Touch

  De Omniasteam Touch is een deur met ingebouwde stoomgenerator. Hij is beschikbaar als deur of kolom met glazen paneel. Aan de binnenkant zit een touchscreen bedieningspaneel. Transformeer je douche tot een hammam met deze stoomgeneratordeur.

  01-bodylovesh-1429204-effegibi-1024x766.jpg

  Showroom Hanolux

  3000m² aan inspiratie

  Maatwerk

  Wens je maatwerk? Inbouw in je badkamer? Alles is mogelijk!

  Onze wellnessexperten begeleiden je van begin tot eind met jouw project. Samen gaan we op zoek naar de ideale stoomcabine die het best bij je past. Wij hebben bij Hanolux bovendien alle benodigde materialen en alle vakmensen in huis, zodat je geen externe vakmensen hoeft te contacteren. Voor een stoombad op maat en zonder zorgen…