Tribù Tuinmeubelen

Exclusief high-end tuinmeubilair is het speelterrein van het Belgische Tribu. In de vroege jaren 90 was Tribù één van de pioniers die het terras en de tuin als een verlenging van het huis zagen. Geruggesteund door haar lange ervaring, groeide het familiebedrijf uit tot een internationaal gerenommeerd merk. Tribù verdeelt zijn design buitenmeubelen vandaag in meer dan 50 landen, en behoort tot de wereldtop in de sector. Ze werken met internationale designers en met de typische Tribu – stijl hoog in het vaandel: ingetogen lijnen en zin voor detail.

“Het is onze passie u de dagelijkse stress even te laten vergeten, terwijl u comfortabel onderuitzakt in een van onze buitenmeubelen. Ons design is een huwelijk tussen hoogwaardige kwaliteit en een pure, tijdloze stijl. Het uitgebreide gamma design tuinmeubelen, parasols en terrasaccessoires vormt elk terras om tot een plek waar het fijn vertoeven is met familie en vrienden.”

Eigentijdse elegantie, karaktervolle puurheid en eigenwijs modernisme die zelfs na jaren niet gaat vervelen – de typische verfijnde detailafwerking creëert design tuinmeubelen met een finesse die de vergelijking met binnenhuismeubelen aankan.

tribu tuinmeubelen hanolux (4)

Waarom Tribu tuinmeubelen?

Uniek in België: meer dan 3000m² exclusieve tuinmeubelen onder 1 dak

Nergens in België vindt u zo’n groot aanbod tuinmeubelen als bij Hanolux. Wij selecteren alleen de beste en duurzaamste merken voor u, zodat we van elk merk zo goed als de volledige collectie voor u kunnen presenteren. Kom bij ons binnen, wandel rond in onze showroom, en maak in alle rust uw keuze!

Belgisch topdesign

België is de wereldtop op het vlak van tuinmeubelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Tribu in Belgische handen is.
Als internationaal gerenommeerd Belgisch familiebedrijf brengt Tribù discrete luxe en exclusiviteit naar terras en tuin.

Zorgeloos buiten genieten

U proeft het design van de absolute wereldtop: een verfijnde cocktail van elegant modernisme, karaktervolle puurheid en een onberispelijke kwaliteit. Luxueus, maar altijd discreet.

Advies

Laat u door onze outdoor living specialisten bijstaan. Afmetingen, materiaalgebruik, stoffen, kleurcombinaties, onderhoud, …
Bij de ideale tuinset komt veel kijken. Onze professionals loodsen u door de verschillende mogelijkheden en begeleiden uw zoektocht naar het tuinmeubelset van uw dromen.

 

 

Bekijk de volledige collectie hier

 

 Top designers van de Tribu collectie

Monica Armani

tribu designer tuinmeubelenOog voor detail en zin voor geometrische perfectie kenmerken het oeuvre van de Italiaanse ontwerpster Monica Armani. Dat is de internationale designscène ook niet ontgaan. Verschillende toonaangevende interieurlabels waaronder Poliform, Moroso, Boffi, B&B Italia en Kvadrat kwamen al bij haar aankloppen. Ook op architecturaal gebied is Monica Armani geen onbekende. Al ruim 20 jaar vormt ze een hecht duo met haar echtgenoot Luca Dallabetta die haar bijstaat in technische aangelegenheden.
Monica Armani heeft altijd een fascinatie gehad voor het buitenleven. Als kind woonde ze op een heuvel in een villa ontworpen door haar vader, een rationele architect, waar design en esthetiek een uniek continuum vormden tussen binnen en buiten. Voor Tribù voegde ze een vrouwelijke toets toe aan de collectie met het ontwerp van Tosca, een zeer exclusieve collectie buitenmeubelen gekenmerkt door elegante zitkuipen in extra breed vlechtwerk.

Piergiorgio Cazzaniga

tribu designer tuinmeubelen

Piergiorgio Cazzaniga werd geboren als de zoon van een schrijnwerker (Lissone,  °1946) en bracht veel tijd door in het atelier van zijn vader. Het was het begin van de eerste industriële meubelproducties en een nieuw beroep begon zich te vormen: designer. Met een diploma interieurdesign op zak, begon Cazzaniga zijn carrière bij Boffi Cucine, waar hij verantwoordelijke R&D was van 1966 tot 1971. In 1971 werd hij partner van A&D Studio waar hij samen met Luigi Massoni producten, showrooms en standen ontwierp voor vooraanstaande Italiaanse meubelfabrikanten, zoals Boffi, Poltrona Frau, Poliform, Porro en Matteograssi. In 1991 startte hij zijn eigen studio ‘Piergiorgio Cazzaniga Design’. Hij werkt vooral voor Porro, Composit, La Palma, Living Divani, MDF Italia, Tribù, Desalto en Andreu World. Zijn innovatieve ontwerpen zijn bekroond met meerdere awards en hij behoort zonder meer tot de kring van internationaal gerenommeerde Italiaanse designers. Voor Tribù ontwierp hij oa. de collecties Bird, Essentiel en Vis à vis.

Lievore Altherr Molina

tribu designer tuinmeubelen

De spaanse designstudio Lievore Altherr Molina werd in 1991 opgericht door 3 partners die tot dan toe los van elkaar werkten: Alberto Lievore, Jeannette Altherr en Manel Molina. De studio specialiseert zich in product- en meubelontwerp,  binnenhuisinrichting en art direction voor bedrijven. Ze mochten reeds talrijke nationale en internationale awards in ontvangst nemen, waaronder de Spaanse ‘National Design Award’ in 1999 en verschillende ‘ADI-FAD Deltra de Oro’ en ‘Delta de Plata’ awards. Tegelijkertijd heeft de studio een stevige reputatie opgebouwd in lesgeven over design met seminaries en trainingen aan verschillende Spaanse universiteiten en andere organisaties. Het werk van Lievore Altherr Molina werd tentoongesteld over de hele wereld. Voor Tribù ontwierpen ze de Branch collectie.

Vincent van Duysen

tribu designer tuinmeubelenVincent Van Duysen werd in 1962 geboren in Lokeren, België. Na het behalen van zijn diploma architectuur in 1985 ging hij aan de slag in Milaan bij Cinzia Ruggeri en Aldo Cibic-Sottsass Associati. In 1990 opende hij zijn eigen architectenbureau in Antwerpen dat nu projecten over de hele wereld uitvoert. Daarnaast geniet Van Duysen ook grote faam met zijn ontwerpen van kleine objecten en meubels voor onder meer B&B Italia, Swarovski, Bulo, Brix, WOW, Poliform, Viccarbe, Valli&Valli, Arflex, Modular, Toscoquattro, Obumex, Pastoe en De Padova. Naast heel wat andere awards werd hij in 2009 uitgeroepen tot “designer of the year 2009” op het salon Maison & Objet in Parijs. Zijn werk vormt het voorwerp van twee monografieën. Voor Tribù ontwierp hij de collectie Neutra.

 

Bekijk de volledige collectie hier

 

Andere Tuinmeubel merken

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren