De Geschiedenis van Jacuzzi®

Het is de ziekte van de jonge Ken Jacuzzi, zoon van een Italiaanse immigrantenfamilie in Amerika, die uiteindelijk zou leiden tot de Jacuzzi® bubbelbaden zoals we ze vandaag de dag kennen. Wat begon als een middel om pijn en medische klachten te verlichten, groeide uit tot een wereldwijd imperium in de wellnesssector.

Het verhaal van de bubbelbaden van Jacuzzi® begint in de jaren 1900 bij zeven broers (en zes zussen) die verhuizen van Italië naar California.
In 1915 richten de broers het bedrijf ‘Jacuzzi® Brothers’ op. Toen mikten ze nog vooral op toepassingen voor vliegtuigen en in de landbouwsector, met onder andere enkele soorten pompen. Tot één van de zonen van de broers, Kenneth Jacuzzi, in de jaren ’40 op zeer jonge leeftijd een ernstige vorm van kinderartritis kreeg.

De dokters voorspelden hem een zeer beperkte levensverwachting. De broers legden zich daar niet zomaar bij neer en gingen op zoek naar een oplossing. Zo ontwikkelden ze de eerste hydrotherapie-pomp die in combinatie met warm water thuis voor verlichting van de klachten kon zorgen.
Ken is in 2017 op 75-jarige leeftijd overleden, maar heeft een lang en vruchtbaar leven gehad. Hij is de katalysator geweest voor niet enkel de Jacuzzi® spa’s, maar voor een hele industrie. Ook was Ken gedurende zijn hele leven een trotse ambassadeur van het Jacuzzi® merk.


“Hij is de katalysator geweest voor niet enkel de Jacuzzi® spa’s, maar voor een hele industrie.”

 

Jacuzzi® is géén soortnaam, maar een merk!

De pomp werd door de broers steeds verder ontwikkeld en steeds vaker toegepast in baden. Zo ontstond het eerste bubbelbad, waarbij alles in een echt bad werd ingewerkt. Het bedrijf bleef verder innoveren en ontwikkelde ook modellen met ingebouwde verwarming en filters. Tegen de jaren ’70 worden de eerste echte hot tubs zoals we ze vandaag kennen geproduceerd en volgen de talrijke innovaties elkaar op. Voortaan zijn er ook ‘Jacuzzi’s® ’ die buiten kunnen geplaatst worden.

Met meer dan 60 jaar ervaring is Jacuzzi®een grondlegger en marktleider in de wereld op het vlak van wellness. De merknaam Jacuzzi®werd al snel een soortnaam, net zoals pampers en bic.

Mensen gaan niet in een hot tub, ze nemen een Jacuzzi® . Het merk staat bekend als pionier in de sector met meer dan 60 jaar ervaring en expertise.
Doorheen die jaren heeft Jacuzzi® de tijd gehad om elk onderdeel van de moderne hot tub te perfectioneren. Denk maar aan massage, filtering en technologie in een energiezuinig ontwerp. Momenteel maakt het zelfs gebruik van therapeutische jets. Daarbij wordt de ligging zorgvuldig uitgekiend zodat je een hydromassage krijgt die krachtig, maar toch tegelijk zacht is.

Jacuzzi® Virtus – de nieuwste innovatie

Jacuzzi-virtus-overloop-bubblebad-spa-hanolux-antwerpen

Jacuzzi® heeft vandaag de dag een rijk assortiment aan kwalitatieve budget spa’s tot de topreeks met hun typerende design en techniek. Zo lanceert Jacuzzi® sinds dit jaar ook een primeur in de wereld.

De eerste volledige vrijstaande overloop spa ‘Virtus’.

Dat is een overloop spa zonder de typische extra technische ruimte, alles is ingebouwd in een verplaatsbaar bubbelbad. Een tweede primeur zit ‘m in het zandfiltersysteem waardoor je nooit meer de klassieke filters moet poetsen en waardoor het onderhoud dus een stuk eenvoudiger wordt. Er kan zelfs nog een stapje verder gegaan worden door het inbouwen van een volledig automatisch onderhoudssysteem. De Virtus Jacuzzi® heeft zijn
heel eigen vormgeving en, ook erg belangrijk, een simpele bediening. Allemaal te danken aan grondlegger Ken, zijn vader en zijn nonkels.

Onze Jacuzzi® spa collecties