Blog 50/50 grillmethode

50/50 grillmethode

sunsetbbq-1340x550-01.jpg

Gepubliceerd op 08 juni 2016

Barbecue

Grote stukken vlees zoals rollades of gevogelte kunnen naast op de indirecte methode ook op de 50/50 methode gegrild worden. Met deze methode wordt de warmtebron verplaatst naar de buitenkant van de barbecue. Deze methode voorkomt dat gerechten verbranden voordat de binnenkant gaar is. De werking hiervan is hetzelfde als een heteluchtoven in de keuken. Grilltijd: >30 minuten.

50/50 grillmethode met een houtskoolbarbecue

Leg de briketten aan de zijkant van de ketel op het onderrooster en aan de andere zijkant een aluminium druipbakje. Vetten en sappen lekken dan in het druipbakje en deze kan gemakkelijk weggegooid worden. Giet een beetje water in het aluminium druipbakje om eventuele vervelende rookontwikkeling te voorkomen.

Indirecte grillmethode met een gasbarbecue

U hoeft alleen de voorste of achterste branders (of de branders aan de zijkant) aan te steken en de gerechten op de andere zijkant op het rooster te plaatsen. De warmte circuleert zoals in een heteluchtoven en grilt de gerechten gelijkmatig.

50 50 bbq

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine