50/50 grillmethode
Grote stukken vlees zoals rollades of gevogelte kunnen naast op de indirecte methode ook op de 50/50 methode gegrild worden. Met deze methode wordt de warmtebron verplaatst naar de buitenkant van de barbecue.
Deze methode voorkomt dat gerechten verbranden voordat de binnenkant gaar is. De werking hiervan is hetzelfde als een heteluchtoven in de keuken. Grilltijd: >30 minuten.

Gepubliceerd op 08 juni 2016 door

Gert van Hanolux - Master of Barbecues
50/50 grillmethode met een houtskoolbarbecue
Leg de briketten aan de zijkant van de ketel op het onderrooster en aan de andere zijkant een aluminium druipbakje. Vetten en sappen lekken dan in het druipbakje en deze kan gemakkelijk weggegooid worden. Giet een beetje water in het aluminium druipbakje om eventuele vervelende rookontwikkeling te voorkomen.
Indirecte grillmethode met een gasbarbecue
U hoeft alleen de voorste of achterste branders (of de branders aan de zijkant) aan te steken en de gerechten op de andere zijkant op het rooster te plaatsen. De warmte circuleert zoals in een heteluchtoven en grilt de gerechten gelijkmatig.
Meer over de auteur van deze blog 👇
Op zoek naar een kwalitatieve barbecue? Gert is jouw man! Met zijn 18 jaar ervaring bij Hanolux adviseert hij je zonder twijfel.
Een BBQ voor de echte liefhebber? Laat je rondleiden in onze barbecue-afdeling met ook tal van BBQ-accessoires. Wist je dat Gert al 32 jaar een hevige Rode Duivels fan is? Go België!