Saunakachel

Al onze merken combineren vakkundigheid met elegant design, waardoor ze de perfecte kern vormen voor in elke sauna. Ontdek ons uitgebreid assortiment en vind de ideale elektrische of houtgestookte kachel die aan al uw behoeften voldoet.

saunum-luxury-heater-saunakachel-sauna-wellness-hanolux-turnhout.jpeg
Sauna Saunakachel

Elektrische of houtgestookt?

Het kiezen van een saunakachel is een persoonlijke beslissing die afhangt van je voorkeuren, levensstijl en praktische mogelijkheden. Zowel houtgestookte als elektrische sauna's hebben hun eigen unieke voor- en nadelen. Het is belangrijk om deze factoren af te wegen om een keuze te maken die jou de perfecte saunabeleving bezorgt en je jarenlang ontspanning en welzijn biedt.

Elektrische saunakachel

  • Gebruiksgemak: Vaak eenvoudige bediening met een druk op de knop, ook om de temperatuur en duur van de saunasessie aan te passen. Geschikt voor verschillende voorkeuren, of je nu van lage temperaturen en lange sessies houdt of van hoge temperaturen en korte sessies.
  • Weinig onderhoud: Geen brandstofvoorbereiding nodig, zoals het hakken en opslaan van hout. Daarnaast is het ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een onderhoudsarme sauna-optie. Meer tijd om van de sauna te genieten en minder tijd voor onderhoud.
  • Efficiëntie: Verwarmt de saunaruimte snel en consistent. Zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling, wat een comfortabele ervaring garandeert en maakt een snelle start van je saunasessie mogelijk.
  • Geschikt voor binnen: Kan gemakkelijk worden geïnstalleerd in binnensauna's en zijn geschikt voor huizen zonder toegang tot een tuin of buitenruimte

Houtgestookte saunakachel

  • Authentieke ervaring: Biedt een rustieke en traditionele sfeer en verbetert saunasessies met de geur van brandend hout en het knisperende geluid van vuur
  • Kosteneffectief: De initiële investering kan gecompenseerd worden door lagere lopende brandstofkosten. Mogelijkheid om gratis of goedkope houtbronnen te gebruiken (bijv. gevallen takken, afvalhout)
  • Veelzijdigheid: Maakt personalisatie mogelijk met verschillende soorten hout, wat verschillende geuren en aroma's oplevert. Biedt controle over de warmte-intensiteit door de hoeveelheid hout die aan het vuur wordt toegevoegd aan te passen
rigata-naava-hanolux-tulikivi-saunakachel.jpg
b01i3079-scaled.webp
saunum-sauna-saunakachel-pro-experience-hanolux-turnhout-wellness.jpeg
sauna-sanarium-klafs-kachel.jpg
naava-hanolux-tulikivi-saunakachel-rigata.png
hile-rigata-saunakachel-hanolux-turnhout.png
barrelsauna-buiten-sauna-hanolux-hout-kachel-dak-panoramisch-verlichting-6-e1548153200773.jpeg

Types saunakachels

Klassieke saunakachel

Bij de traditionele Finse sauna wordt de lucht verwarmd door een elektrische of houtgestookte saunakachel en kan de temperatuur tot 90°C stijgen of soms hoger. In een Finse sauna kan men gemakkelijk met de vochtigheidsgraad spelen door het opgieten van water op de saunastenen, maar deze wordt meestal rond de 5-20% gehouden.

Sanarium

Een sanarium of biosauna gebruikt een elektrische kachel met waterreservoir dat de luchtvochtigheid verhoogt door verdamping, wat een aangenamere sauna-ervaring biedt. Met een temperatuur van 55-60°C en een luchtvochtigheid van 40-60% is de biosauna minder intens dan de Finse sauna, waar de temperaturen hoger en de vochtigheid lager zijn.

Daarnaast kunnen er aromatische oliën aan het waterreservoir worden toegevoegd, waardoor aangename geuren zoals munt, eucalyptus, en lavendel vrijkomen, wat de helende effecten van aromatherapie biedt.

Saunakachel met klimaatregeling

Een saunakachel met klimaatregeling, zoals de elektrische kachels van Saunum, mengen de hete stoom van de hoogste niveaus en de koude lucht van de onderste niveaus uit jouw sauna zodat er een evenwichtig lucht-stoommengsel uit het apparaat komt dat zorgt voor een gelijkmatigere temperatuur in de hele saunaruimte met een zachtere, meer ademende stoom.

Ontdek onze sauna merken

Jouw sauna op maat bij Hanolux?

Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in wellness

Als grootste wellness specialist in België met meer dan 50 jaar ervaring begeleiden we je graag in jouw saunakeuze.

Onze in-house tekenaars, interieurvormgevers en professionele plaatsers hebben alle expertise binnen handbereik om jou niet zomaar een sauna met elektrische of houtgestookte kachel aan te bieden, maar een echt een totaalconcept.

Kom langs in onze showroom en breng je ideeën en afmetingen mee. Dan tekenen we graag iets voor je uit. 

Bekijk onze openingsuren 

moderne-sauna-met-glas-op-maat-bij-hanolu.jpg

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal