Open zondag - 25 februari 🎉

Ja, ik kom langs
bromic-terrasverwarming-gas-design-terras-verwarmer.jpg

Terrasverwarmer op gas

Een terrasverwarmer op gas heeft voordelen en nadelen, wij overlopen graag de verschillen met een elektrische terrasverwarmer.

Gepubliceerd op 27 augustus 2021

hanolux-sq.jpg Geschreven door Hanolux

Waarom kiezen voor een terrasverwarmer op gas?

Een gas terrasverwarmer kan je terras op een constante manier verwarmen door het leggen van een gasaansluiting naar elke heater. Maar je kan ook werken met een mobiele gasheater, hierbij kan je een aparte propaan gasfles gebruiken als brandstof voor je terrasverwarmer. 

Een terrasverwarmer op gas geeft je bij de meeste modellen een intense warmte, ideaal voor grote terrassen, horeca of open ruimtes. Je hoeft ook niet, zoals bij elektrische terrasverwarming, rekening te houden met belasting van je elektriciteitsnetwerk.

Wel zijn er extra kosten verbonden aan het leggen van de juiste gasleiding op een veilige manier, tenzij je natuurlijk kiest om te werken met aparte gasflessen bij een mobiele terrasverwarmer.

Het nadeel van deze mogelijkheid is dat de gasfles op elk moment kan leeg lopen, dus het is nooit slecht om een extra gasfles achter de hand te houden.

Bekijk onze gasheaters

De voor-en nadelen op een rijtje.

✔️ Een constante aanvoer van warmte als je werkt met gasleidingen
✔️ Een krachtige en intense warmte
✔️ Naargelang jouw energieleverancier een budgetvriendelijke oplossing qua verbruik
✔️ Ideaal voor grotere terrassen of horeca
✔️ Niet windgevoelig
✔️ Geen rekening houden belasting elektriciteitsnetwerk

❌ Extra investeringen door het leggen van gasleidingen
❌ Een technische installatie, met meer kans op onderhoud op termijn
❌ Bij gebruik aparte gasflessen, opletten bij de vervanging
❌ Je hoort soms de gasheater lichtjes branden
❌ Gasprijzen zullen vermoedelijk de komende jaren stijgen

Ga voor een mobiele terrasverwarmer

Terrasverwarming op gas leent zich uitzonderlijk goed in een mobiele setting, je kan de heater namelijk plaatsen waar je maar wilt zonder rekening te houden met een stopcontact. Ideaal om zowel een tafel, als lounge wisselend te verwarmen of als aanvulling op reeds gemonteerde terrasverwarmers.


Onze toppers binnen de terrasverwarmers op gas 👇

Het verschil met een elektrische terrasverwarmer?

De technologische vooruitgangen staan niet stil, hierdoor is elektrische buitenverwarming voor veel situaties een simpelere, goedkopere en efficiëntere keuze geworden.

Qua verbruik zitten de nieuwste terrasverwarmers op hetzelfde niveau of lager dan gasverwarmers, ook kunnen ze voortaan grotere ruimtes verwarmen zonder het typische irritante rode licht. Bovendien zijn de modellen doorgaans goedkoper, hierdoor kan je vaak meerdere toestellen hangen voor dezelfde prijs. Je krijgt dus meer flexibiliteit qua verwarming, je wilt namelijk niet altijd het hele terras verwarmen.

Kom zelf het verschil voelen

In onze showroom staan zowat al onze terrasverwarmer gemonteerd, zo kan je gemakkelijk de verschillende toestellen vergelijken. Kies je voor een gemonteerde of mobiele oplossing, ingebouwd of opbouw, dimbaar of via domotica? We gaan graag samen op zoek naar de perfecte oplossing, want elke buitenopstelling is uniek!

terrasverwarming-bromic-9.jpg

Showroom Hanolux

3000m² aan inspiratie