Open zondag - 25 februari 🎉

Ja, ik kom langs
barrelsauna-pod-buitensauna-hanolux-zwart.jpg

Barrel sauna bouwen, de optimale indeling

Als wellness liefhebber heb je vast al nagedacht over een sauna bij je thuis. Heb je ook al een outdoor barrelsauna overwogen? Die combineert alle voordelen van een sauna én meer, met een prachtig design. Wij bouwen zelf barrel sauna’s op jouw maat.

Gepubliceerd op 20 december 2022

hanolux-sq.jpg Geschreven door Hanolux

  Wat je zelf doet, doe je beter

  Om deze reden bouwen wij onze barrel sauna’s zelf. We vinden namelijk dat niet alle sauna-ontwerpen even doordacht zijn. In onze barrel sauna’s heb je:

  • Extra veel ruimte. Met een diameter van 229 cm in plaats van de gebruikelijke 200 cm, is er plaats voor extra zit- en staruimte. 
  • 2 niveaus van banken voor een volwaardige sauna ervaring. In de klassieke ontwerpen is er vaak maar plek voor 2 zitbanken over elkaar. Dankzij de grotere diameter van onze buitensauna's kunnen we werken met U-vormige banken en 2 verschillende hoogteniveaus.
  • Geen koude voeten. Ook de saunakachel zetten we dankzij onze U-banken op een optimale plaats. Dat geeft een betere warmtecirculatie en vermijd je koude voeten zoals bij klassieke barrels.
  • Ruimte om rechtop te staan. Doorgaans kun je alleen in het midden van een barrelsauna rechtop staan. In onze barrelsauna’s heb je meer ruimte om te bewegen.
  • Keuze in het design. Wil je een panoramisch venster, ledverlichting, omkleedruimte of een terras toevoegen? Alles is mogelijk. Wij brainstormen met je mee. 

  Zo genieten al onze klanten van een gepersonaliseerde barrel sauna die lang meegaat.

  barrelsauna-buitensauna-sauna-ton-barrel-zwart-hout-dak-oven-hanolux-turnhout-antwerpen-4.jpg
  barrelsauna-buiten-sauna-barrel-ovaal-pod-kachel-tuin-1-middel-large.jpeg

  Thermowood barrel sauna en zijn voordelen

  Dat je barrel sauna lang meegaat, hebben we te danken aan de kwaliteit van het hout. Bij Hanolux staan we erop dat je altijd het beste van het beste krijgt. 

  Daarom kiezen we voor Thermowood. Deze houtsoort is evenwaardig aan tropisch hardhout en uiterst duurzaam.

  • Je hebt quasi geen onderhoud aan je barrelsauna. Met de loop der tijd vergrijst het hout op een mooie, egale manier. Wil je dat niet? Dan hebben we daar de juiste onderhoudsmiddelen voor.
  • Onze Thermowood barrelsauna’s zijn 100% lekvrij. Dat geldt ook voor het dak en de dakgoot. 
  • De stevige houten constructie houdt alles op zijn plaats.
  • Er vormen zich geen zweetplekken binnenin. Het hout toont namelijk nooit waterkringen. 

  Optimale indeling van je barrel sauna

  Doordat onze barrel sauna’s een diameter hebben van 229 cm, en daarmee groter zijn dan de klassieke varianten, profiteer van je een optimale indeling. 

  barrelsauna-buiten-sauna-hanolux-hout-kachel-dak-panoramisch-verlichting-6-e1548153200773-680x1024.jpg

  Twee zitbanken in plaats van één

  De indeling van je barrelsauna is bepalend voor je ervaring. Daarom kiezen wij altijd voor twee zitbankenniveaus met onze U-vormige banken.

  Met twee niveaus is er namelijk ook plaats voor vrienden en familie. Of je gaat op het hoogste niveau zitten en geniet van een extra warme ervaring. Je merkt het, er zijn talloze opties om te ontspannen!

  barrel-panoramisch-raam-sauna.jpg

  Ideale warmtecirculatie

  We halen het beste uit elke ontwerp door rekening te houden met de plaatsing van de kachel en de zitbanken. Zo zijn er modellen waarbij de kachel rechts achter de inkomdeur staat en de banken in een U-vorm opgesteld zijn voor een optimale warmtecirculatie. 

  barrelsauna-buitensauna-sauna-ton-barrel-zwart-hout-dak-oven-hanolux-turnhout-antwerpen-13-1024x768.jpg

  Jij bepaalt mee het ontwerp

  Doordat we zelf onze barrel sauna's maken, heb je ook vrij spel in het ontwerp. Wil je een overdekt terras toevoegen of bepaalde sfeerverlichting verwerken? Speel je graag met kleuren of en wil je altijd warme voeten?

  Onze designers spelen met het interieur van je barrelsauna en vinden voor vrijwel alles een oplossing. Zo creëren we de barrelsauna van je dromen.

  Maak jij het warm in je tuin deze winter?

  Bij Hanolux zijn we er om je warm te maken. En dat in alle mogelijke betekenissen. Kom eens langs in onze showroom. Volledig vrijblijvend tonen onze wellness & outdoor living experts je de mogelijkheden voor jouw tuin. Wij gunnen het jou om te genieten, het hele jaar door. 

  barrelsauna-buitensauna-sauna-ton-barrel-zwart-hout-dak-oven-hanolux-turnhout-antwerpen-6.jpg

  Stel je eigen barrelsauna samen met Hanolux

  Wil jij een stukje wellness creëren in jouw achtertuin? Stel je eigen barrelsauna samen en maak samen met onze experts keuzes in kleuren, de soort kachel en het interieur.

  Wat zeggen onze klanten

  In onze zoektocht naar een terrasverwarmer kwamen we bij deze winkel! We kregen er een zeer goede uitleg over de werking van verschillende toestellen…samen met de verkoper konden we zo naar het beste toestel gaan voor onze locatie…. Alle toestellen zijn er trouwens te bezichtigen en zelfs te voelen wat warmte betreft!

  Verder kregen we nog adviezen over verschillende mogelijkheden met tuintafels en andere artikelen! Een absolute aanrader en een dikke pluim voor Dirk die duidelijk met hart en ziel zijn job doet en weet waarover hij praat!!

  B. De Bakker

  Vandaag terrasverwarming gekocht met zeer deskundige uitleg van Gert. Top, aanrader!

  N. Matthijs

  Bromic 6000w terrasverwarming gekocht. Zeer tevreden.
  Deskundige uitleg gekregen van Gert zodat de juiste keuze kon gemaakt worden. Elke situatie is immers anders. Ruime keuze - verschillende systemen en merken.

  Eénvoudige installatie - heb wel zelf beugels gemaakt om aan de constructie van het terras te bevestigen. Een aanrader !

  C. Hindrikx

  Wat een mooie winkel. Niet alleen de producten zijn er van de hoogste kwaliteit, maar ook de service na verkoop is er eentje om U tegen te zeggen!!!

  S. Scheunders

  Heel vriendelijk en snel antwoord op je vragen.
  Zaken werden op het afgesproken tijdstip geleverd.
  Zeker een aanrader.

  S. Jacobs

  Geweldig bedrijf!

  H. Blenkers

  Fantastische mensen. Kom hier zeker terug!!!!

  H. Jan

  Prachtige winkel, veel keuze en goede service

  J. Hellings

  Vriendelijk en met verstand van zaken !

  R. Coppelmans

  Correcte levering met zelfs een extra service 👌

  vriendelijke mensen, waar je blij van wordt 👍

  C. M. Jassens - Schmitt

  Gewoon door de eenvoud en vriendelijkheid van de eigenaars alleen al

  E. Leysen

  Supermooie winkel en goede uitleg! Super tevreden

  R. Jacobs