Cocktails voor Kids!
De laatste week van de grote vakantie is bijna halverwege. Volgende week trekken je kids opnieuw richting de schoolbanken. Hoog tijd dus om hen nog een laatste keer te verwennen met lekkers voor ze er opnieuw met heel wat energie tegenaan moeten gaan. Wat is leuker dan samen met je kids de keuken in te trekken en samen met hen cocktails te bereiden. Hier zijn alvast wat aanraders voor overheerlijke cocktails voor kids!
Gepubliceerd op 28 augustus 2012 door
Hanolux
3 Leuke cocktail ideetjes voor kinderen
Wat heb je nodig voor 1 glaasje?
- 125 ml sinaasappelsap
- 125 ml koolzuurhoudende limonade
- 1 el grenadine siroop
- 1 kers, ter garnering
Hoe ga je te werk? Schenk het sinaasappelsap en de limonade in een lang glas. Giet de grenadine siroop erbij en laat dit naar de bodem zinken. Garneer met een kers en een rietje waarmee geroerd kan worden.
2. Een Ponche de Frutas (Mexicaanse fruitpunch) om met je kids en hun vriendjes een Mexicaans feestje te bouwen
Wat heb je nodig om je kids en hun speelkameraadjes van een aantal glaasjes te voorzien?
- 1 liter sterke zwarte thee
- 200 gr kristalsuiker
- 3 sinaasappels, geperst
- 3 citroenen, geperst
- 225 gr pitloze groene druiven, gehalveerd
- 225 gr pruimen, pit verwijderd en fijngesneden
- 1 ananas, geschild, hart verwijderd en in stukjes
- gecrushed ijs
Hoe ga je te werk? Bereid de zwarte thee en verwijder daarna de theezakjes. Voeg vervolgens de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Plaats de thee in de koelkast en laat afkoelen. Vermeng vervolgens het sinaasappelsap, citroensap, de druiven, pruimen en ananas in een grote punchschaal. Meng er vervolgens nog wat suiker, het gekoelde theemengsel en gecrushed ijs door.
3. Kinderchampagne om je kids en speelkameraadjes extra te verwennen
Wat heb je nodig om de hele bende te verrassen met een glaasje?
- 1 liter gekoelde rode spa
- 1 liter gekoeld gemberbier
- 700 ml gekoeld witte druivensap
Hoe ga je te werk? Meng in een grote kan of karaf de rode spa, het gemberbier en het druivensap. Serveer vervolgens in champagneglazen.