Blog Een beetje geschiedenis over de whirlpool, het vervolg.

Een beetje geschiedenis over de whirlpool, het vervolg.

jacuzzi-geschiedenis.jpg

Gepubliceerd op 10 september 2012

Jacuzzi

In een eerder bericht gaven we reeds een stukje geschiedenis van de whirlpool mee.

De gebroeders Jacuzzi® ontwikkelden een soort pomp waarvoor ze in 1930 een award kregen. Deze waterpomp legde de fundering van de jet pomp industrie zoals we die nu kennen. In 1956 kwamen de gebroeders Jacuzzi® met een oplossing voor een familielid dat leed aan pijn en reuma. Door hun kennis van hydrotechniek leidde dit tot de creatie van de draagbare hydrotherapie pomp.

De eerste hydro therapeutische spa

De hydrotherapie pomp kon in ieder bad geplaatst worden en zorgde voor een relaxte hydro therapeutische spa. Het was een idee dat zorgde voor een niche markt en de mogelijkheid voor Jacuzzi® om een echte merknaam te worden.

Later in 1968 bracht het familielid Roy Jacuzzi® (derde generatie) de mobiele hydrotherapie pomp een stap verder. Roy Jacuzzi® werkte al als tiener in het familiebedrijf en kreeg een passie voor design en bouwkunde. Vanuit die passie ontwikkelde hij de eerste geïntegreerde whirlpool, de ‘Roman’. In de jaren ’70 kwam een groter familiemodel op de markt met een ingebouwde verwarming en filters.

De eerste Jacuzzi® voor in huis

In de jaren tachtig kwam de Jacuzzi® lijn tot stand met jacuzzi’s voor in huis. Deze nieuwe modellen konden zowel binnen als buiten geïnstalleerd worden. Zo werd de Jacuzzi® spa geplaatst naast zwembaden en barbecues. Hiermee werd het sociale aspect van een thuis spa vergroot. Het Jacuzzi® bedrijf is dus de pionier op het gebied van whirlpools en spabaden. Ondertussen zijn er uiteraard al tientallen bedrijven bijgekomen die ook whirlpools en spas produceren.
Jacuzzi® is dus een merknaam van whirlpools, die in de volksmond echter ook vaak als productnaam wordt gebruikt, net als Pampers, Kodak, Bic, ...

De hydrotherapie in een whirlpool zorgt voor een algemene ontspanning van het lichaam. Geen wonder dat we zo graag met z'n allen aanschuiven voor een plekje in de whirlpool of spa. Het is goed voor de gezondheid, het werkt verwikkend en het geeft ons energie. Kom bij ons langs om al onze whirlpools te ontdekken...

Graag tot dan!

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal