Blog Enkele tips voor een uitnodigend terras

Enkele tips voor een uitnodigend terras

borek-2013-rope-lissone-chair-samos-table-and-high-side-table-2-preview-600x598.jpg

Gepubliceerd op 12 november 2012 door

hanolux-sq.jpg

Hanolux

Tuinmeubelen
Terrasverwarmer

Waarom veel geld en tijd spenderen om het terras trendy te maken? Je kan makkelijk meubelen die je al hebt, opfrissen met accessoires en met stijlvolle nieuwe elementen.

Creëer privacy op je terras

Het is niet omdat we buiten zitten dat we geen behoefte hebben aan wat privacy. Je kan makkelijk grenzen afbakenen met een pergola of met buitengordijnen die mooi combineren met je meubilair. Op die manier creëer je een nieuwe kamer met een correct gehalte aan privacy.

Naast high dining, hoge tafels en stoelen, normale hoogte en lounging is er nu ook low dining: de vroegere salontafel wordt een echte lage eettafel.

Kleurrijke accessoires

Een tapijtje, buitenkussens, kaarsen en andere accessoires in levendige kleuren of interessante prints, brengen je terras tot leven. Kies niet meer dan drie of vier kleuren en hou het daarbij om het plaatje te vervolledigen. Topkleuren van het seizoen zijn warm rood, knalblauw en zachtere groentinten. Metaalaccenten zijn ook populair, hier en daar een zilveren of gouden touch geven het totaal een tropische flair.

Functionele meubelen mixen

De grens tussen binnen- en buitenontwerpen vervaagt meer en meer. Het is leuk om de stijl van aangrenzende binnenkamers door te trekken naar buiten. Stijlvol buitenmeubilair kan uitstekend gecombineerd worden met comfortabele binnenstukken en omgekeerd.

Integreer een warmtebron

Moderne stijlvolle en gebruiksvriendelijke haarden zorgen voor gezelligheid en houden tegelijkertijd de kilte een beetje uit de buurt. Een pluspunt: ook tijdens het wisselen van de seizoenen kan je optimaal genieten van deze luxe.

Verlicht de nacht

De juiste verlichting kan je terras werkelijk tot leven brengen wanneer de zon verdwijnt aan de horizon. Draadverlichting kan voor een magisch effect zorgen terwijl enkele goedgeplaatste lantaarns op het terras of het tuinpad meer intimiteit creëren.

Kruidentuintje

Er is niets meer zomers dan heerlijke geuren van verse kruiden. Een klein privé-kruidentuintje in de buurt van het terras zorgt tegelijkertijd ook voor dagelijkse verse kruiden in de keuken. Kies bijvoorbeeld voor basilicum, dille, venkel, munt en citroenmelisse.

Borek-2013-Rope-Lissone-chair-Samos-table-and-high-side-table-2_preview-600x598

tekst: Lidi Van Gool

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's tot -25%

Ja, ik wil een topdeal