Flensjes met appeltjes, kaneel, amandelschilfers en vanilleijs

Gepubliceerd op 15 mei 2012 door

Hanolux
Benodigdheden: voor 4 personen
- 2 jonagold
- 2.5 dl halfvolle melk
- 1 ei
- 20gr boter gesmolten
- klontje boter om de appeltjes te bakken zout
- vanilleijs
- kaneel
- 2EL cassonade suiker
- bloemsuiker
- 100 gr patisseriebloem
- zout
- amandelschilfers
Bereidingswijze:
Flensjesdeeg:
- Doe de bloem in een mengkom, maak in het midden een kuiltje voor het ei.
- Voorzichtig roeren met klopper en geleidelijk aan de melk toevoegen.
- Als de melk is toegevoegd gaan we goed kloppen zodat er geen klonters meer zijn.
- Snuifje zout en de gesmolten boter toevoegen. Eventueel dit deeg door een fijne zeef doen.
BBQ voorverwarmen tot 200 graden met de brander onder de bakplaat op minimum stand.
- De amandelschilfers mooi bruin kleuren in een pannetje op de zijbrander en opzij zetten.
- De appels schillen, klokhuis verwijderen en deze in de breedte in plakken van ongeveer een kleine cm snijden.
- De flensjes bakken we op de zijbrander in een klein pannetjes met anti aanbaklaag. Laat het pannetje goed voorverwarmen.
- Doe met een pollepel een klein beetje beslag in het pannetje en maak met het pannetje in de hand een ronddraaiende beweging zodat het beslag zich goed verdeelt.
- Als het flensje mooi bruin gebakken is gaan we dit omdraaien zodat ook de andere kant mooi kleurt. Deze houden we warm in wat aluminiumfolie.
- De brander onder de bakplaat gaan we uitzetten, klont boter opdoen en hier onmiddellijk de schijven appel opleggen.
- Overstrooien met cassonade suiker en kaneel naar smaak. Eventueel eens omdraaien maar dan terug wat kaneel toevoegen.
- Flensje op voorverwarmd bord leggen, schijfjes appel opleggen en dichtplooien.
- Bolletje ijs bij serveren, overstrooien met amandelschilfers en bloemsuiker.
Smakelijk!