Blog Hoe functioneert de Heatstrip

Hoe functioneert de Heatstrip

grandhall-heatstrip-max-2.jpg

Gepubliceerd op 27 mei 2014

Terrasverwarmer
De HEATSTRIP terrasverwarmer is een nieuwe energiebesparende oplossing voor een effectieve verwarming van overdekte terrassen. Het is een krachtige elektrische stralingsverwarmer met infraroodstraling die u aan de overkapping, wand of plafond bevestigt.

De HEATSTRIP

Hij bestaat uit een ruggedeelte uit gepoederlakt staal of inox en een frontgedeelte in zwart of wit aluminium.  Dankzij de grote oppervlakte kan de warmte optimaal verdeeld worden. Het mooie slanke design en de eenvoudige snelle ingebruikname maken de HEATSTRIP als terrasverwarmer uniek. Door de platte vormgeving heeft u slechts weinig ruimte nodig en wordt het terras binnen de 10 minuten aangenaam warm. Met hun uitstekende prestaties zijn de heatstrips toch heel zuinig in energieverbruik. Geniet nu nog langer van comfortabel en lekker knus barbecuen op uw terras!

Hoe functioneert de HEATSTRIP terrasverwarmer?

Net zoals zonnestralen verwarmt de HEATSTRIP op een indirecte manier.  De hoogefficiënte korte golf warmtestralen dringen door de lucht en verwarmen eerst de oppervlakte van materialen en lichamen.  Deze geven op hun beurt warmte af aan de omgevingslucht, zodat de algemene omgevingstemperatuur stijgt. Wat is het verschil met gewone terrasverwarmers? Deze laatste verwarmen rechtstreeks de lucht. Echter, warme lucht stijgt... Alle warme lucht gaat dus onbenut naar boven, wordt daar verspreid, en pas daarna wordt de verdere omgeving verwarmd. Uiteraard is dit een verspilling van energie en warmte. De innovatieve HEATSTRIP terrasverwarmers van Grandhall voorkomen dit effect en zijn daardoor een beduidend efficiëntere manier van verwarmen. Deze indirecte manier van verwarmen heeft verder nog als voordeel dat wind en tocht geen invloed hebben op de gevoelstemperatuur, aangezien de warmte zich juist op de oppervlakte vastzet, juist daar waar het nodig is. Grandhall raadt aan om de Heatstrips bij voorkeur onder een overkapping te bevestigen om warmteverlies te voorkomen. De HEATSTRIP terrasverwarmers stralen geen licht uit zoals de traditionele terrasverwarmers. De stralingspanelen zijn neutraal zwart, een stijlvolle verwarming voor uw terras

Stralingswarmte straalt direct naar beneden terwijl convectiewarmte eerst stijgt en pas nadien de omgeving opwarmt.

GrandHall-Heatstrip-warmte-11-150x150GrandHall-Heatstrip-warmte-21-150x150

De diagrammen van de warmte output van de Heatstrip Design en de Heatstrip Max. De maximale warmte output ligt direct onder de heater en de temperatuur daalt naarmate je verder van de heater gaat.

      GrandHall-Heatstrip-diagram-2GrandHall-Heatstrip-diagram-1 GrandHall Heatstrip Max 4

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine