Blog Hoe energie besparen met jouw Jacuzzi®

Hoe energie besparen met jouw Jacuzzi®

Jouw energieverbruik verlagen? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Iedereen gebruikt zijn spa anders, het is dan ook niet meer dan normaal dat je de instellingen zelf kan personaliseren. Heb je zonnepanelen, een nachttarief of wordt jouw Jacuzzi® erg intensief gebruikt?

We leggen de mogelijkheden graag voor je uit.

jacuzzi-spa-j-345-platinium-smoked-ebony-lifestyle-1.jpg

Gepubliceerd op 29 april 2022

Jacuzzi
Zwemspa

Hoe gebruik je een Jacuzzi® spa?

Maar eerst: hoe gebruik je een buitenspa? Deze staat altijd voor jou klaar: 365 dagen per jaar. Je zal dus niet moeten wachten tot deze op temperatuur komt voordat je heerlijk kunt bubbelen.

De temperatuur stel je in naar jouw smaak, zo is jouw bubbelbad lekker warm tijdens de winter en zorgt hij voor verkoeling tijdens de zomermaanden.   

Ontdek ons Jacuzzi®-aanbod

  Kwalitatieve isolatie

  Dankzij een kwalitatieve isolatie blijft de warmte in jouw spa gevangen, de whirlpool moet miniem verwarmen om op temperatuur te blijven. Dit is veel energiezuiniger dan de spa telkens vanaf een lagere temperatuur te laten stijgen tot een aangename warmte wanneer je deze wilt gebruiken.

  Los van deze goede isolatie gaat Jacuzzi® nog een stapje verder. Dit met deze 2 extra isolatie kenmerken:

  • Jacuzzi® heeft als enige bubbelbad ook isolatie in de kuip. Dit houdt de warmte beter bij en maakt jouw kuip ook nog eens steviger.
  • Bij Jacuzzi® heb je de Prolast cover. Deze isoleert beter, is 25% lichter dan de klassieke vinyl cover en ziet er bovendien altijd stijlvol uit.

  Laat je inspireren

  virtus-header-built-in.png
  jacuzzi-bubbelbad-whirlpool-hottub-spa-italian-design.jpg
  unique-jacuzzi-spa.jpg
  f00a8a6a940df8a3043ad8d2abb7100d.jpg
  jacuzzi-virtus-overloop-spa.jpg

  Pas zelf je verwarming en circulatie aan

  Oké, we houden intussen al zoveel mogelijk van de warmte bij in jouw spa. Maar ook de verwarming en circulatiepomp kunnen we instellen naar eigen smaak. Dit is ook een unieke feature bij de Jacuzzi® spa's.

  De verwarming

  Verwarming is nodig om jouw Jacuzzi® op temperatuur te houden, je kan deze instellen via 3 verschillende opties:

  Automatisch

  • Enkel overdag verwarmen

  • Enkel tijdens de daluren verwarmen

  Heb je zonnepanelen of werk je met een tweevoudig (dag/nacht) tarief? Dan kan je deze dus afstemmen op jouw verbruik of surplus.

  Unieke feature

  Wist je trouwens dat een Jacuzzi® spa een unieke feature heeft? Hij kan tegelijk zijn jets gebruiken én verwarmen. Ideaal voor wanneer het bubbelbad voor een langere periode wordt gebruikt, zoals bij feestjes of zeer regelmatig gebruik.

  De circulatiepomp

  Heb je een aparte circulatiepomp in jouw Jacuzzi®? Dat is super! Deze gaat stilstaand water tegen en daarmee ook de vorming van schadelijke bacteriën in het water. Dit maakt jouw onderhoud ook een pak simpeler.

  De circulatiepompen van Jacuzzi® zijn minder gevoelig aan vervuiling en hebben een lagere rotatie mét een hoger debiet. Hierdoor heeft de circulatiepomp een langere levensduur, maar moet hij ook minder lang draaien om hetzelfde effect te krijgen als een klassieke circulatiepomp.


  Maak gebruik van jouw zonnepanelen of dag-nacht tarief

  Wil je deze graag 24 uur laten draaien? Geen probleem, maar met zijn uniek ontwerp kan je voldoende circulatie bereiken door deze maar 5 à 8 uurtjes per dag te laten circuleren.

  Wanneer je deze wilt laten circuleren is ook vrij in te stellen, zo kan je ook weer optimaal gebruik maken van jouw zonnepanelen of dag-nacht tarief.

  We zijn trouwens zo overtuigd van de kwaliteit van al onze Jacuzzi® pompen dat we een verlengde garantie aanbieden bij inschrijving op ons Aqua’Lux programma. Want goed onderhoud gaat hand-in-hand met een lange levensduur.

  Ontdek ons Aqua'Lux programma

  smarttub-collection-spotlight-jacuzzi-hanolux.webp

  De SmartTub app

  Je stelt jouw voorkeuren gemakkelijk in via het paneel van jouw spa, wil je het nog gemakkelijker?

  Kies dan voor een Jacuzzi® met de unieke SmartTub app, met deze mobiele app kan je jouw voorkeuren nog simpeler instellen. Maar ook je verbruik bijhouden, de temperatuur instellen, jets aansturen, verlichting regelen, extra energie besparen en veel meer.

  Meer lezen over de app

  Gebruik je de spa lange tijd niet?

  Ben je op vakantie of ga je je spa voor een lange tijd niet gebruiken? Je bubbelbad laten leeglopen is geen goede optie, zo maak je meer kans op vriesschade bij de leidingen of verdrogen van de dichtingen en leidingen.

  Beter zet je je Jacuzzi® hot tub op een lage temperatuur, waardoor deze amper stroom gaat verbruiken. Bij Jacuzzi® kan je deze zelfs instellen op maar 18°C.

  Algemene tips om te besparen

  Heb je een ander merk van spa? Dan kan je je verbruik ook nog laten dalen met enkele algemene gebruikstips.

  • Zet de temperatuur ietsje lager, net zoals binnenshuis kan een 1 graad veel verschil maken.
  • Dek de spa altijd af met een cover wanneer je deze niet gebruikt.
  • Zet je spa op een beschutte plaats, zoals onder een overkapping of in een poolhouse.
  • Houd je filters schoon, zo verlaag je de weerstand van de circulatie en ga je minder verbruiken.

   Bezoek onze showroom

   De showroom van Hanolux? Dat is 3.000 m² boordevol inspiratie voor jouw droomexterieur. 

   jacuzzi-bubbelbad-spa-whirlpool-hot-tub-belgie-antwerpen-turnhout-hanolux-jets-buiten-spa-jaccuzi-10.jpg

   Open Zondag met BBQ demo's ☀️

   Ja, ik kom langs