Open zondag - 22 mei 🎉

Ja, ik maak graag een afspraak
jacuzzi-spa-j-345-platinium-smoked-ebony-lifestyle-1.jpg

Hoe energie besparen met jouw Jacuzzi®

Jouw energieverbruik verlagen? Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Iedereen gebruikt zijn spa anders, het is dan ook niet meer dan normaal dat je de instellingen zelf kan personaliseren. Heb je zonnepanelen, een nachttarief of wordt jouw jacuzzi erg intensief gebruikt?

We leggen de mogelijkheden graag voor je uit.

Gepubliceerd op 29 april 2022

hanolux-square.png Geschreven door Hanolux

Hoe gebruik je een Jacuzzi® spa?

Maar eerst; hoe gebruik je een buitenspa? Deze staat altijd voor jou klaar.. 365 dagen per jaar. Je zal dus niet moeten wachten tot dat deze op temperatuur komt voordat je heerlijk kunt bubbelen.

De temperatuur stel je in naar jouw smaak, zo is jouw bubbelbad lekker warm tijdens de winter en zorgt hij voor verkoeling tijdens de zomermaanden.

Dankzij een kwalitatieve isolatie blijft de warmte in jouw spa gevangen, de whirlpool zal dus steeds miniem moeten gaan verwarmen om op temperatuur te blijven. Dit is veel energiezuiniger dan de spa telkens vanaf een lagere temperatuur te laten stijgen tot een aangename warmte wanneer je deze wilt gebruiken.

Los van een goede isolatie gaat Jacuzzi® nog een stapje verder met deze 2 extra isolatie kenmerken:

Isolatie in de kuip, dit houdt de warmte beter bij en maakt jouw kuip ook nog eens steviger.

• de Prolast cover: isoleert beter, is 25% lichter dan de klassieke vinyl cover en ziet er bovendien stijlvol uit.

Zelf jouw verwarming en circulatie aanpassen

Ok, we houden al zo veel mogelijk van de warmte bij in jouw spa. Maar ook de verwarming en circulatiepomp gaan we kunnen instellen naar onze smaak. Dit is ook een uniek feature bij Jacuzzi® spa's.

De verwarming

Verwarming is nodig om jouw Jacuzzi op temperatuur te houden, je kan deze instellen via 3 verschillende opties:

• Automatisch

• Enkel overdag verwarmen

• Enkel tijdens de daluren verwarmen

Heb je zonnepanelen of werk je met een tweevoudig (dag/nacht) tarief, dan kan je deze dus afstemmen op jouw verbruik of surplus.

Wist je trouwens dat een Jacuzzi® spa een unieke feature heeft waardoor hij tegelijk zijn jets kan gebruiken én verwarmen. Ideaal voor wanneer de Jacuzzi® voor een langere periode wordt gebruikt, zoals bij feestjes of opeenvolgend gebruik door verschillende personen.

De circulatiepomp

Heb je een aparte circulatiepomp in jouw Jacuzzi®, erg goed! Deze gaat stilstaand water tegen en daarmee ook de vorming van schadelijke bacteriën in het water. Dit maakt jouw onderhoud ook een pak simpeler.

De circulatiepompen van Jacuzzi® zijn minder gevoelig aan vervuiling en hebben een lagere rotatie mét een hoger debiet. Hierdoor heeft de circulatiepomp een langere levensduur, maar moet hij ook minder lang draaien om hetzelfde effect te krijgen als een klassieke circulatiepomp.

Wil je deze graag 24 uur laten draaien? Geen probleem, maar met zijn uniek ontwerp kan je voldoende circulatie bereiken door deze maar 5 à 8 uurtjes per dag te laten circuleren.

Wanneer je deze wilt laten circuleren is ook vrij in te stellen, zo kan je ook weer optimaal gebruik maken van jouw zonnepanelen of dag-nacht tarief.

We zijn trouwens zo overtuigd van de kwaliteit van al onze Jacuzzi® pompen dat we een verlengde garantie aanbieden bij inschrijving op ons Aqua’Lux programma. Want goed onderhoud gaat hand-in-hand met een lange levensduur.

De SmartTub app

Je stelt jouw voorkeuren gemakkelijk in via het paneel van jouw spa, wil je het nog gemakkelijker?

Kies dan voor een Jacuzzi® met de unieke SmartTub app, met deze mobiele app kan je jouw voorkeuren nog simpeler instellen. Maar ook je verbruik bijhouden, de temperatuur instellen, jets aansturen, verlichting en veel meer.

Een lange tijd jouw spa niet gebruiken?

Ben je op vakantie of ga je je spa voor een lange tijd niet gebruiken? Je water leeglaten is geen goede optie, zo maak je meer kans op het vriesschade bij de leidingen of verdrogen van de dichtingen en leidingen.

Beter zet je je Jacuzzi® hot tub op een lage temperatuur waardoor deze amper stroom gaat verbruiken, bij Jacuzzi kan je deze zelfs instellen op maar 18°C.

Algemene gebruik tips om nog meer te besparen

Heb je een ander merk van spa, dan kan je je verbruik ook nog laten dalen met enkele algemene gebruik tips.

  1. Zet de temperatuur ietsje lager, net zoals binnenshuis kan een 1 graad veel verschil maken.
  2. Dek de spa altijd af met een cover wanneer je deze niet gebruikt.
  3. Zet je spa op een beschutte plaats zoals onder een overkapping of in een poolhouse.
  4. Houd je filters schoon, zo verlaag je de weerstand van de circulatie en ga je minder verbruiken.