Blog Hoe lang gaat een gasfles mee bij een gas terrasverwarmer?

Hoe lang gaat een gasfles mee bij een gas terrasverwarmer?

De levensduur van een gasfles voor een terrasverwarmer is afhankelijk van verschillende factoren. Allerbelangrijkst zijn hierbij de grootte van de gasfles en de kracht van jouw terrasverwarmer.

tungsten-portable-commercial-lr.png

Gepubliceerd op 21 september 2023

Terrasverwarmer

De grootte van de gasfles dus. Hoe groter de gasfles, hoe langer deze logischerwijs meegaat. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe vaak je de terrasverwarmer gebruikt en op welke stand. Een hogere stand of krachtigere gas terrasverwarmer verbruikt logischerwijs meer gas dan een lagere stand. 

Over het algemeen kan een standaard gasfles van 5 kg ongeveer 15 tot 20 uur meegaan bij continu gebruik op een gemiddelde stand.  Dit betekent dat je meerdere avonden kunt genieten van een warm terras voordat je de gasfles weer moet vervangen. 

Echte wereld gebruik van jouw terrasheater

Echter, als je de terrasverwarmer maar af en toe gebruikt, kan de gasfles veel langer meegaan. Bij sporadisch gebruik kan een gasfles van 5 kg wel enkele maanden meegaan. Het is dan ook verstandig om de gasfles altijd goed af te sluiten wanneer je de terrasverwarmer niet gebruikt, om zo onnodig gasverlies te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk om te vermelden dat het mogelijk is om een grotere gasfles te gebruiken, zoals een 10 kg fles. Deze grotere flessen gaan uiteraard langer mee, maar zijn ook iets zwaarder en nemen wat ruimte in beslag. Bij het maken van een keuze voor de juiste gasfles voor je terrasverwarmer is het essentieel om rekening te houden met je persoonlijke behoeften en de beschikbare opslagruimte.

Ingewerkt in het ontwerp van je terrasverwarmer

Onze vrijstaande terrasverwarmers hebben een speciale plaats voorzien in het ontwerp, hierdoor heb je voldoende plaats om je gasfles te plaatsen (5 of 10kg) en valt deze ook niet erg op. Zeker bij de Bromic Tungsten; hierbij kan je de gasfles makkelijk verborgen in de heater plaatsen.

Al bij al zijn er dus verschillende factoren die de levensduur van een gasfles voor een terrasverwarmer beïnvloeden. Door bewust om te gaan met het gebruik en de opslag van de gasfles, kun je optimaal genieten van een warm en gezellig terras.

Terrasverwarmers via een vaste gas aansluiting

Kies je bewust voor gas, dan kan je ook opteren voor een model met een vast gas aansluiting. Gesukkel met gasflessen ga je hier alvast vermijden, maar je verlies ook de mobiliteit die een gasheater vaak met zich meebrengt. 

Elektrische terrasverwarmes kunnen hier ook vaak een uitkomst bieden, ze zijn energie efficiënter en gemakkelijker te installeren dan een vaste gas aansluiting.

Ja, ik wil meer weten over terrasverwarmers op gas of bekijk alle terrasverwarmers.

tungsten-portable-catalogue-lr.jpg

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal