Hoe reinig ik mijn BBQ rooster?

Hoe reinig ik mijn BBQ rooster?

Makkelijk de bakrooster van uw barbecue reinigen
Enkele tips die we ontvingen van onze klanten en die u misschien ook kunnen helpen:

  • De rooster krijgt u makkelijk schoon als u hem (afgekoeld!) in een natte krant draait en een nachtje laat rusten. De volgende dag kunt u de rooster gewoon schoonwrijven met wat keukenpapier.
  • Als je de rooster een nachtje in het gras laat liggen, gaat het vuil er de volgende dag ook makkelijker af.
  • Hardnekkig vuil gaat u te lijf met een prop aluminiumfolie.
  • Over de rooster wrijven met een halve citroen verwijdert ook het vuil.

Onderhoud accessoires
Let op: Gebruik een fiber borstel om de binnenkant van uw buitenfornuis, de grillroosters, vlammendempers, en vetopvangbak schoon te maken. Gebruik nooit een staalborstel. De scherpe randen zullen het RVS en emaille finish aantasten, hetgeen roest bevordert.

RVS GRILLROOSTERS: Voordat u het grillrooster gebruikt kan u het afwassen met een mild afwasmiddel en afspoel met heet water, of het rooster in de vaatwasser doen. Gebruik voor hardnekkige etensresten een fiber borstel. Gebruik nooit een staalborstel om uw buitenkeuken schoon te maken.

Grill roosters met emaille finish: Voor het EERSTE gebruik, dient u de roosters met een mild afwasmiddel af te wassen en af te spoelen met warm water. Hardnekkige etensresten kunnen met een fiber borstel verwijderd worden. Droog de roosters meteen af met een theedoek. Voordat u gaat koken is het verstandig een dun laagje zonnebloem- of olijfolie aan te brengen.

Vlammendempers: Om hoge vlammen te voorkomen, dienen vlammendempers schoon gemaakt te worden als voedsel of vet vastgeplakt zit aan de vlammendempers. Borstel de vlammendempers af met een fiber borstel om de hardnekkige etensresten te verwijderen.

Vetopvangbakje: Om kans op hoge vlammen te verminderen, dienen het vetopvangbakje en opvangplaat gecontroleerd te worden. Verwijder het vet (een plastic spatel helpt prima) en was het vetopvangbakje en opvangplaat vervolgens af met een mild afwasmiddel.

Hoe reinig ik mijn BBQ rooster?