Blog Hoeveel ruimte boven terrasverwarmer?

Hoeveel ruimte boven terrasverwarmer?

Hoeveel ruimte voorzie je best boven een terrasverwarmer? Het is een veelgestelde vraag bij de installatie van een terrasheater. Je wilt immers zorgen voor voldoende circulatie rond het toestel om overhitting te vermijden, maar ook brand te voorkomen.

heatstrip-terrasverwarmer.jpg

Gepubliceerd op 12 oktober 2023

Terrasverwarmer

Hoeveel ruimte boven een terrasverwarmer over houden?

Bij elke terrasverwarmer zitten standaard bevestigingspootjes, bij onze heaters kan je hiermee ook de richting van de heater aanpassen. Erg handig bij montage aan de muur om de heater in de gewenste richting te laten verwarmen.

De benodigde ruimte boven de heater is doorgaans minstens 10 cm om een veilige installatie te verzekeren, maar kan verschillen van merk tot merk. Zowel bij een montage aan het plafond, of aan de muur voorzie je deze afstand. 

Waarom een veilige afstand bewaren?

Hiervoor zijn 3 erg goede redenen:

  1. Vermijd het overhitten van de terrasverwarmer, want anders worden de lampen te warm en kunnen deze breken.
  2. Een oververhitte heater kan een brandgevaar zijn.
  3. Onvoldoende circulatie kan ervoor zorgen dat het plafond of de muur ook gaat oververhitten wat voor verkleuring kan zorgen.

Is een terrasverwarmer wel veilig onder een houten plafond?

Jazeker, zolang je de installatievoorschriften volgt is hier geen probleem. Wij stellen zelf het leeuwendeel van onze terrasverwarmers ten toon aan een steigerhouten muur en plafond. Zo kan je ook gemakkelijk de verschillende modellen komen bekijken en testen.

De meeste van onze terrasverwarmers worden niet erg warm langs de achterzijde, je kan hier zelfs gemakkelijk je hand opleggen. Bij sommige modellen zitten hier de manuele bedieningen van het toestel.

Kan je een terrasheater ook inbouwen?

Ja, het is mogelijk om een terrasverwarmer in te bouwen. Dit kan een mooie en praktische oplossing zijn om de terrasverwarmer naadloos te integreren in je buitenruimte. Bij het inbouwen van een terrasverwarmer is het ook weer belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsvoorschriften voor een correcte plaatsing.

Kortom, zolang je een terrasverwarmer volgens de voorschriften monteert kan je deze met relatief weinig ruimte monteren zonder risico voor overhitten en schade.

Bekijk ons assortiment terrasverwarmers

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs