Blog Saunaliefhebbers leven langer

Saunaliefhebbers leven langer

klafs-sauna-hanolux-1.jpg

Gepubliceerd op 02 maart 2015

Sauna

Wie vaak naar de sauna gaat heeft een pak minder kans op het krijgen van hart-en bloedvaten aandoeningen. Dit staat gepubliceerd in een studie van het Amerikaanse magazine The Journal of the American Medical Association (JAMA).

2135 Finse mannen van 42 tot 60 jaar werden 21 jaar lang gevolgd tijdens deze opmerkelijke studie. Het risico op een hartaanval is 22% lager bij mannen die 2 à 3 keer per week naar de sauna gaan. Dit percentage stijgt zelfs tot 63% bij mensen die 4 tot 7 keer per week een sauna bezoeken.

Wanneer het magazine alle oorzaken van overlijden beschouwt daalt het risico op sterven zelfs met 24% bij de mensen die 2 à 3 keer per week en tot 40% bij diegenen die minstens 4 à 7 keer per week naar de sauna gaan.

Natuurlijk leiden we hier ook uit af dat langere saunabezoeken een positiever effect hebben dan saunabezoeken van slechts een tiental minuten.

Over de precieze oorzaak waarom saunaliefhebbers langer leven is JAMA het nog niet eens, maar volgens de Universiteit van California is dat duidelijk "een goede manier om tijd te spenderen". Een levenswijze die meer gebaseerd is op levenskwaliteit en rust is waarschijnlijk de oorzaak.

Sauna

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs