Blog Onrustige benen en spierpijn verminderen met Jacuzzi’s hydromassages

Onrustige benen en spierpijn verminderen met Jacuzzi’s hydromassages

Word je gek van die onrustige of zware benen? Heb je regelmatig last van spierpijn? Of lijd je aan fibromyalgie?

Dan kan een dagelijks bubbelbad van Jacuzzi® wonderen doen. Hoe dat in zijn werk gaat? Let’s dive in!

jacuzzi-jets-hdyromassage-2.jpg

Gepubliceerd op 17 november 2021

Jacuzzi

Hoe Jacuzzi® onrustige benen en spierpijn verzacht

1. Gewichtloosheid van spieren en gewrichten in het water

Wie onder water vertoeft, merkt het meteen. Je lichaam begint te drijven en de zwaartekracht die je boven water voelt, wordt gedeeltelijk tegengewerkt. Je lichaam wordt gewichtloos.

Spieren en gewrichten hoeven dan niet te werken en dus komen ze volledig tot rust. Die rust voel je meteen over je hele lichaam en bijgevolg ook in je benen. Je spieren krijgen de tijd om te herstellen en te ontspannen. Een heerlijk gevoel, toch? Je lichaam op krachten brengen.

2. Stimulatie van de bloedsomloop

Bovendien stimuleert het warme water in het bubbelbad je bloedsomloop, waardoor je een vlottere doorstroming krijgt. Ook de afwisseling met regelmatig verfrissende stralen die automatisch door Jacuzzi® zijn ingesteld, helpen om je bloedsomloop te stimuleren. En een vlotte bloedsomloop verlicht op zijn beurt dan weer die stramme en vermoeide spieren.

Wist je trouwens dat de bloeddoorstroming in je benen en voeten bepalend zijn voor de bloedtoevoer naar het hart? Het is immers zo dat het de lager gelegen lichaamsdelen meer moeite kost om je bloed terug naar je hart te voeren, omdat het bloed omhoog geduwd moet worden.

Je spieren die zich rond de aderen bevinden helpen dan om dat bloed naar boven te duwen, richting het hart. Een vlotte doorstroming en sterke spieren zijn zo een absolute must om je hart in werking te houden. Daar draagt Jacuzzi® maar al te graag aan bij.

3. Hydromassages die spieren helpen ontspannen

De hydromassages die Jacuzzi® voorziet zijn er van een ongekende kwaliteit. De ingebouwde therapeutische jets zijn immers zo ingesteld dat ze de perfecte werking hebben op elk deel van je lichaam.

Zo zijn er jets die stevige stralen uitsturen voor de grotere spiergroepen, waaronder de benen. En zijn er jets die de kleinere spiergroepen met zachte stralen helpen ontspannen. Elk bubbelbad van Jacuzzi® is uitgerust met verschillende soorten jets die jouw lichaam van de juiste massage voorzien. Daarnaast kan je elke jet individueel instellen naar jouw smaak.

Die 15 minuten dagelijkse ontspanning worden met de hydromassages van Jacuzzi® een zaligheid om ‘s morgens of ‘s avonds naar uit te kijken.

De missie en het verhaal achter het ontstaan van Jacuzzi®

Het verhaal van de broers Jacuzzi® begint met het zoeken naar een oplossing voor hun neefje dat leed aan verschillende lichaamspijnen en reuma. Deze therapeutische achtergrond zit nog altijd verweven in hun DNA.

Met nu al meer dan 65 jaar ervaring, heeft Jacuzzi® de tijd gehad om elk onderdeel van de moderne spa te perfectioneren.

De ligging van de therapeutische jets die ze in hun producten installeren worden steeds zorgvuldig uitgekiend zodat je een hydromassage krijgt die krachtig en tegelijk extreem zacht is voor elk onderdeel van je lichaam.

Test onze Jacuzzi’s uit en verminder zware benen en spierpijn

Bij Hanolux geven we om jouw gezondheid. We zijn dan ook van mening dat alleen het beste goed genoeg is. Investeren in kwaliteitsvolle producten zoals Jacuzzi® is voor ons vanzelfsprekend.

Kom eens langs in onze showroom en ontdek samen met onze experts welke effecten een kwaliteitsvol bubbelbad kan hebben op zware benen en spierpijn.

Bezoek onze 3.000 m² showroom

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine