Blog Sebastian Herkner is winnaar designer of the year 2021

Sebastian Herkner is winnaar designer of the year 2021

7 september 2021 vond de virtuele ceremonie van Elle Deco International Design Awards 2021 plaats. De ontwerper van onder andere de Mbrace collectie van Dedon won de designer of the year award.

elledecoaward2021-sebastian-herkner.jpg

Gepubliceerd op 25 september 2021

Tuinmeubelen

De Elle Deco International Design Awards of EDIDA, gelanceerd in 2003, is een uniek internationaal evenement waar de 25 hoofdredacteuren van het internationale netwerk Elle Decoration samenkomen om wereldwijde uitmuntendheid in design toe te kennen in 13 categorieën.

Sinds 2019 is EDIDA uitgebreid tot 15 categorieën:
Designer of the year - Young Design Talent - Interior Designer of the year - Bathroom - Bedding - Fabrics - Floor Covering - Furniture - Kitchen - Lighting - Seating - Wall Covering - Tableware - Outdoor - Sustainable Achievement

The EDIDA are for the design community like the Oscars for the film industry

Patricia Urquiola, designer

Lees hier alles over EDIDA

Sebastian Herkner

Herkners benadering van design is om verschillende culturele contexten samen te voegen, nieuwe technologieën te combineren met traditioneel vakmanschap, de veelzijdige schoonheid van de materialen te benadrukken en hernieuwde aandacht te vestigen op kleine details.

Sebastian Herkner werd geboren in Bad Mergentheim. Hij studeerde productontwerp aan HfG Offenbach am Main, waar hij in 2006 zijn eigen studio voor objecten, interieurontwerp en tentoonstellingsontwerp oprichtte.
Met zijn Bell Table-ontwerp uit 2012, dat deel uitmaakt van de ClassiCon-collectie, slaagde hij erin zijn eerste grote stap naar internationale erkenning te zetten. Tegenwoordig werkt Herkner voor bedrijven als Ames, Cappellini, Dedon, Fritz Hansen, Ligne Roset, Moroso, Stellar Works, Thonet, Vibia of Wittmann. Hij ontwerpt ook privé- en horeca interieurs en stelt tentoonstellingen samen die te maken hebben met design.

Mijn werk heeft een gevoeligheid en identiteit die de functie, het materiaal en het detail benadrukt. Ik transporteer en interpreteer kenmerken uit verschillende contexten van samenleving en cultuur en implementeer deze in nieuwe artefacten. Dit karakter doordrenkt de meest alledaagse voorwerpen met respect en persoonlijkheid. Op deze manier kunnen schijnbaar tegenstrijdige dingen waardering ervaren.
dedon-mbrace-mood-01.jpg

MBRACE

Herkner's uitgangspunt voor deze bekroonde Dedon Mbrace collectie was de materiaalmix van veelkleurige vezels, warm teak en gegoten aluminium. Bovendien heeft hij deze collectie zo ontworpen dat je zelfs buiten het seizoen comfortabel kan zitten, zonder de kussens.

In samenwerking met wereldberoemde colorist Giulio Ridolfo, hebben Herkner en Dedon een unieke kleurencollectie ontwikkeld. De eettafels zijn gemaakt van premium teak en worden gekenmerkt door hun surfplankachtige vorm.

dedon-selectedmood-50.jpg

MBARQ

De Mbarq collectie is ontworpen om in te ontspannen, kletsen of concentreren. Typisch aan dit ontwerp zijn de diepe kussens en de organisch gevormde ruggen. Door hun opvallende kleuren is deze collectie een echte eyecatcher.

dedon-selectedmood-32.jpg

LOON

Een ballonachtig reservoir van licht, op een voetstuk van eersteklas teak, LOON van Sebastian Herkner brengt verfijning en persoonlijkheid in buitenverlichting.

LOON straalt een warm, sfeervol licht uit dat ideaal is voor het creëren van sfeer in de tuin.

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal