Blog Slapeloosheid tegengaan met Jacuzzi

Slapeloosheid tegengaan met Jacuzzi

Kan jij maar moeilijk de slaap vatten? Of slaap je wel, maar niet echt diep? Dan ben je misschien niet ontspannen genoeg om echt in slaapmodus te gaan. 

Dagelijks een me-time moment met een bubbelbad van Jacuzzi┬« kan je slaapritme verbeteren. En dat zeggen we niet zomaar. ­čĹç

jacuzzi-spa-j-335-platinium-smoked-ebony-lifestyle-1-2.jpg

Gepubliceerd op 01 december 2021

Jacuzzi

Slaaproutine kweken met Jacuzzi

Je lichaam heeft een bepaalde routine nodig om sneller in slaapmodus te geraken. Die slaaproutine start bij verplichte ontspanningstijd: je lichaam en geest in relaxmodus krijgen. Hoewel mediteren zijn relaxatienut al heeft bewezen, is het niet voor iedereen weggelegd.

Dagelijks 15 minuten in je bubbelbad kruipen en genieten van een zalige hydromassage, brengt je lichaam en geest even goed tot rust. Hoe dat in zijn werk gaat? We duiken er dieper in.

Het effect van warm water op je lichaam

Lagere lichaamstemperatuur

Ons bioritme is erop ingesteld om zich klaar te maken voor het slapengaan. Je verbranding vertraagt en je lichaamstemperatuur gaat vanzelf omlaag.

Wie last heeft van slapeloosheid en slecht de slaap kan vatten, heeft vaak een te hoge lichaamstemperatuur. Hoe krijg je die temperatuur dan wel omlaag? Met een warm bubbelbad, gek genoeg! Want door de warme temperaturen van het water zetten je bloedvaten uit en kun je je lichaamswarmte via de huid makkelijker kwijt. Zo koelt je lichaam af en raak je sneller op de perfecte slaaptemperatuur.

Ontspanning van spieren en gewrichten

Wanneer je in een bubbelbad vertoeft, wordt je lichaam gewichtloos. Je spieren en gewrichten hoeven dan niet te werken en dus komen ze volledig tot rust. Die rust voel je meteen over je hele lichaam.

Bovendien stimuleert het warme water je bloedsomloop die op zijn beurt dan weer stramme en vermoeide spieren verhelpen. Kortom, een warm bubbelbad is d├ę sleutel tot een ideaal slaappatroon.

Hydromassages van hoofd tot voeten

Naast de effecten van warm water, is er ook nog de hydromassage die een bubbelbad verzekert. De hydromassages die Jacuzzi® voorziet zijn er van een ongekende kwaliteit. De ingebouwde therapeutische jets zijn immers zo ingesteld dat ze de perfecte werking hebben op elk deel van je lichaam.

Zo zijn er jets die je stijve nek aanpakken met stevige stralen, jets die de kleinere spiergroepen met zachte stralen helpen ontspannen en watervallen die over je volledige rug stromen. Elk bubbelbad van Jacuzzi® is uitgerust met verschillende soorten jets die jouw lichaam van de juiste massage voorzien. Daarnaast kan je elke jet individueel instellen naar jouw smaak.

Die 15 minuten ontspanning voor het slapengaan worden met de hydromassages van Jacuzzi® een zaligheid om dagelijks naar uit te kijken.

Test onze Jacuzzi┬«ÔÇÖs uit en werk aan je slaapkwaliteit

Bij Hanolux geven we om jouw gezondheid. We zijn dan ook van mening dat alleen het beste goed genoeg is. Investeren in kwaliteitsvolle producten, zoals die van Jacuzzi®, is voor ons vanzelfsprekend.

Kom eens langs in onze showroom en ontdek samen met onze experts welke effecten een kwaliteitsvol bubbelbad kan hebben op jouw slaapkwaliteit.
 

Bezoek onze 3.000 m┬▓ showroom

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal