Blog Sole-Therme zoutverdamper

Sole-Therme zoutverdamper

68513-product.jpg

Gepubliceerd op 16 februari 2010

Infraroodcabines
Sauna

Met Infraworlds 'Sole-Therme' of 'zoutbron', een unieke zoutkristallenset, kan u dagelijks profiteren van de gunstige invloed van zout op het menselijk organisme. Voor een uitzonderlijke saunabeleving met blijvende zuiverende werking hebt u de keuze uit 2 systemen: de 'Sole-Therme-Pur®'-set, een opzetstuk voor uw saunakachel met ingebouwde verdamper, en de 'Sole-Aqua-Pur®'-uitbreidingsset, die op elke kachel kan worden bevestigd. Met de damp stijgt het zoutgehalte in de lucht: zo ondervindt u zowel het positieve effect van de sauna, als de milde werking van de zoutdamp. Een zuiver wellness-gevoel creëert u voortaan gewoon thuis, in uw eigen sauna.

Het 'witte goud' voor een natuurlijk welzijn

Dat zout een heilzaam effect heeft op huidziekten is al sinds de oudheid bekend. De geneeskunde doet al meer dan 200 jaar een beroep op de helende kracht van de zee voor de behandeling van chronische aandoeningen aan huid en luchtwegen, vermoeidheidsverschijnselen, problemen met de bloedsomloop, en hart- en vaatziekten. Verschillende historische badplaatsen en kuuroorden kunnen daar nog van getuigen.

Verzachtend effect van zoutdampen op de gezondheid

Zuivere, zouthoudende lucht kan verzachtend, ontstekingsremmend en preventief werken bij chronische bronchitis en sinusitis. Het inhaleren van zoute lucht is ook bijzonder geschikt voor kinderen. De milde, zoute damp heeft geen bijwerkingen en kan een krachtig hulpmiddel zijn om kinderen van hun verkoudheid of verstopte neus af te helpen. Dermatologen passen de techniek toe bij de behandeling van huidziekten zoals neurodermitis, acne en psoriasis. De antbacteriële, ontstekingsremmende eigenschappen van zoute lucht kunnen de klachten immers helpen verlichten. In gezondheids- en wellnesscentra worden zouttherapieën ingezet bij de behandeling van vermoeidhijdsverschijnselen, problemen met de bloedsomloop, hart- en vaatziekten.

Sole-Therme-Pur®: zoutstenen voor optimale wellness

De basis van de 'Sole-Therme-Pur®'-set is een opzetstuk van roestvrij staal dat op de ingebouwde verdamper van uw sauna wordt bevestigd. Dus om gebruik te kunnen maken van de Sole-Therme-Pur moet uw sauna reeds uitgerust zijn met een verdampermodule. De damp die het verdampingssysteem doet ontstaan, komt via de koker, langs de verdampschaal in de cabine terecht. Omdat er voortdurend waterdamp langs de zoutstenen gaat, stijgt het zoutgehalte van de saunalucht tot 5 à 7%. De schaal is van terracotta en wordt in mat rood of geglazuurd beige aangeboden.

Sole-Aqua-Pur®: de uitbreidingsset voor elke saunakachel

De Sole-Aqua-Pur® is een uniek extraatje voor uw sauna en kan in werkelijk elke sauna gebruikt worden. Bij dit systeem wordt een cilinder van roestvrij staal tussen de saunastenen geplaatst en met ongeveer 1 liter water gevuld. Bovenop de cilinder komt een verdampschaal met zoutstenen te staan. De warmte van de kachel doet het water in de cilinder verdampen. Via een aantal openingen bereikt de waterdamp de zoutstenen in de schaal, om zich op gelijkmatige wijze verder in de saunacabine te verspreiden. Op die manier doet de 'Sole-Aqua-Pur®'-set het zoutgehalte in de lucht stijgen. De schaal is van terracotta en wordt in mat rood of geglazuurd beige aangeboden.

Functioneringsprincipe Sole-Aqua-Pur®

Sole-Therme-principe

Sole-Therme-Pur® uitbreidingsset voor infraroodcabines

Ook uw infraroodcabine kan uitgerust worden met een Sole-Therme-Pur door middel van een Infrasteam set. Deze set bestaat uit een Infrasteam verdamper waarop de Sole-Therme-Pur zoutverdamper kan worden geplaatst. Dit gaat een volledig ander gebruik en gevoel van uw infraroodcabine mogelijk maken. Door de verhoogde vochtigheid in uw infraroodcabine gaat de infraroodsessie intenser aanvoelen, bijna als een klassieke Finse sauna. U gaat sneller en makkelijker transpireren, en uw huid en luchtwegen worden gezuiverd.

Wanneer kruiden en zout 1 worden

Ook in combinatie met heilzame kruiden kan zout heel aangenaam zijn voor lichaam en geest. Leg gewoon een handvol gedroogde kruiden (zoals melisse, kop, brandnetel, kamille, lavendel, tijm, ...) of één van de speciale Infraworld kruidenbuiltjes (8 bergkruiden, lavendel, kamille, tijm of eucalyptus) op de zoutstenen en er komt een natuurlijk, heerlijk geurend aroma vrij dat de aangename sfeer in de sauna nog versterkt. De waterdamp bindt de actieve stoffen uit de kruiden zodat hun heilzame werking perfect tot haar recht komt.

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs