Blog De ideale tuinmeubelen voor ouderen en senioren, onze tips

De ideale tuinmeubelen voor ouderen en senioren, onze tips

Ben je op zoek naar een nieuwe tuinmeubelset, maar is het van cruciaal belang dat deze ook comfortabel is op een oudere leeftijd? Heb je bepaalde vereisten rond comfort, onderhoud en ergonomie? Dan zit je goed bij Hanolux. 

We vertellen in deze blogpost waar je best op let bij de aankoop van jouw luxueuze tuinmeubels voor senioren. 

flex-lounge-manutti-hanolux.jpg

Gepubliceerd op 28 juni 2024 door

lies.png

Lies van Hanolux - Master of Design and Outdoor Living

Tuinmeubelen

Tuinmeubelen voor ouderen, waarop letten?

Bij het zoeken van tuinmeubels voor senioren zijn er een aantal zaken cruciaal in je aankoopbeslissing. Van zodra je weet welke soort meubels je precies zoekt, kun je gericht te werk gaan. 

Droom je van een nieuwe tuinset, comfortabele ligstoel of verrijdbare parasol? Wij hebben het allemaal in huis!

Kies licht hanteerbare materialen

Als je een senior bent die graag eens zijn tuinopstelling wisselt, of je tuinmeubelen wil opbergen en verplaatsen, is het gewicht een allesbepalende factor. Je bent immers niet meer die krachtpatser van vroeger, toch? 😉

Een volle eiken tafel is zwaar en dus niet de beste keuze. Welk tuinmeubel materiaal wél aangewezen is voor ouderen? Aluminium, kunststof en geweven materialen zijn zeer licht in gewicht en makkelijk verplaatsbaar. Handig om op te bergen én om je tuinmeubels van plaats te verwisselen, als je dat wenst!

dedon-roii-armstoel-bellmonde-tafel-hanolux-buitenkansjes-stockverkoop-zomersolden-30.jpeg

Onze favoriete lichtgewichten voor in jouw tuin

dedon-roii-mood-04-hanolux.jpg

ROII tuinstoelen van DEDON

De stapelbare ROII armstoel en loungechair van DEDON zijn een uitstekende keuze. De twee verschillende weefstijlen en opvallende mix van kleuren, texturen en patronen maken het een unieke collectie designstoelen. Ideaal voor senioren met stijl.

branch-tribu-hanolux-tafel-hanolux.jpg

De Branch stoelen van Tribù

Ook de Branch stoelen van Tribù zijn ideaal voor oudere mensen die esthetiek weten te appreciëren. Het lichte ontwerp is rustiek en elegant en gaat met zijn op-takken-gebaseerde ontwerp volledig op in de natuur.

eetstoel-ostrea-royal-botania-outdoor-hanolux.jpg

Ostrea designstoel van Royal Botania

Een derde prachtige en makkelijk te hanteren optie is de organische Ostrea designstoel van Royal Botania. Hier haalde de ontwerper zijn inspiratie bij een oester. Prachtig, toch?

Ga voor makkelijk verplaatsbare tuinmeubels

Gewicht en verplaatsbaarheid gaan hand in hand, dat bewijst DEDON met zijn ultra comfortabele design ligstoel Mbrace. Maar er zijn nog factoren die de verplaatsbaarheid van je tuinmeubelen versterken en cruciaal zijn voor ouderen.

Denk maar aan wielen en handvaten. Een kantelbare parasol met verrijdbare voet zoals de Malibu of Attitude Antego parasol van Jardinico, of een ligstoel op wielen zoals de Strappy loungestoel van Royal Botania, draai je makkelijk mee met de schaduw. 

Zo geniet jij op elk moment van een zalige zomerse buitendag.

dedon-mbrace-kopen.jpg

Denk aan het onderhoud van je tuinmeubels

Op oudere leeftijd laat je het poetswerk liever aan iemand anders over. En gelijk heb je. Teakhout is een prachtig natuurlijk materiaal, maar vraagt (twee)jaarlijks om een stevig onderhoud dat vergrijzing tegengaat. Tenzij je vriendelijke (klein)kinderen of buren hebt die dit graag uit jouw handen nemen, raden we aan om nog eens goed na te denken over teakhouten tuinmeubels.

Materialen die weinig onderhoud vragen en ook elegant zijn, zijn kunststof en aluminium. 

👉 De Branch eettafel van Tribù is zo een absolute voltreffer, net als de Natal en Illum armstoelen.

👉 Ook de Exes eettafel en de Jive en Folia collectie van Royal Botania maak je makkelijk schoon met water, zeep en een zachte doek.

wenge-branch-tribu-hanolux-tuinmeubelen.jpg

Heb oog voor het comfort

Dikke zit- en rugkussens zijn belangrijk als je goed en comfortabel in je tuin wil zitten. Voor senioren is het misschien wel het allerbelangrijkste aspect bij het kopen van een nieuw tuinmeubel!

Bij Hanolux werken we nauw samen met een handvol Belgische outdoor living merken die comfort, luxe en stijl perfect weten te combineren. Zo garanderen we jou tuinmeubels met dikke, volle kussens die aangenaam zitten en jarenlang mooi blijven.

De Mbrace van Dedon is een mooi voorbeeld van een elegante tuinstoel voor ouderen met dikke kussens. En ook de Strappy en Folia van Royal Botania voldoen aan die beschrijving. Tribù verwent je rug en billen dan weer met de Senja loungestoel.

schommelstoel-mbrace-dedon-hanolux-loungestoel.jpeg
strappy-rocking-chair-footrest-hanolux.jpg
royal-botania-folia-butler-hanolux.jpg
tribu-hanolux-2021-senja-detail-closeup.jpg

Laat ergonomie je leiden

Elegant opstaan uit een comfortabele stoel, hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is. De ergonomische details maken wel degelijk het verschil. Alle tuinmeubelen in onze showroom zijn perfect geschikt voor ouderen en senioren.

Stevige armsteunen zoals bij de Amanu van Tribù en Strappy van Royal Botania helpen je bij het opduwen.

Vind je een hogere zithoogte of rugleuning prettig? Dan ga je optimaal comfort vinden bij de Sandua collectie van Manutti. En we hebben nog veel meer opties. 

Kom jij binnenkort eens kijken en testen?

tribu-amanu-slagshadow-eetstoel-met-kussen-hanolux.jpg

Meer over de auteur van deze blog 👇

lies.png

Lies van Hanolux

Master of Design and Outdoor Living

Met een diploma Interieurvormgeving & Design op zak, heeft Lies jarenlange ervaring als grafisch ontwerpster, interieurvormgever en trend researcher. 

Ze kent al onze tuinmeubelcollecties, materiaalkeuzes en -combinaties krak vanbuiten. Zo zorgt ze telkens weer voor één mooi geheel binnen jouw project. 

Ontdek tuinmeubelen voor ouderen in onze showroom

Nu je een idee hebt van ons aanbod, kom je best eens langs om te testen en te ervaren. Geheel vrijblijvend loodsen we je door onze showroom heen. Wij maken graag tijd voor jou, met een koffie en een koekje.

hanolux-showroom.jpg

Open Zondag ☀️

Ja, ik kom langs