Blog Wat doet een infraroodcabine eigenlijk met je lichaam?

Wat doet een infraroodcabine eigenlijk met je lichaam?

De voordelen van een infraroodcabine zijn heel uiteenlopend. De infraroodstralen zijn niet alleen heerlijk warm en ontspannend, ze hebben ook heel wat positieve effecten op je lichaam.

infraroodcabine-infraroodsauna-infraworld-health-company-4-groot.jpg

Gepubliceerd op 06 november 2020

Infraroodcabines

Geen benauwd gevoel

In een klassieke sauna zitten is voor sommige mensen echt een opdracht. Ze vinden het veel te warm, voelen zich oncomfortabel of kunnen niet zo goed ademen. De temperatuur van een infraroodcabine (40 à 50 °C) ligt een heel stuk lager dan bij een klassieke Finse sauna (70 tot 90 °C). Voor mensen die hete temperaturen sowieso moeilijk kunnen verdragen, voelt een infraroodcabine dus veel aangenamer.

Je kent dat gevoel misschien wel, dat ademhalen in een sauna wat stroef voelt? Dat komt door de luchtvochtigheidsgraad. Die ligt bij een infraroodcabine een pak lager dan bij een gewone sauna. Daardoor ervaar je dus veel meer comfort, adem je vlot en voel je je instant zalig zen.

Goed voor spieren en gewrichten

De infraroodwarmte is niet alleen heerlijk om van te genieten, ze dringt ook dieper in de huid en dat zorgt voor een helend effect. Heb je last van rugklachten, reuma, gewrichts- of spierpijn? Of ben je een fervent sporter? Dan zal je bij een regelmatig bezoek aan een infraroodcabine makkelijker kunnen bewegen en minder last hebben van stijfheid.

Afhankelijk van jouw specifieke nood kan je kiezen voor stralers met een korte, lange golf of een combinatie.

Reinigen en ontgiften

Door de intense warmte van een infraroodcabine zweet je veel en worden afvalstoffen sneller via de huid afgevoerd. En daar houdt het niet op. Ook de bloedsomloop wordt door die warmte gestimuleerd. Daardoor verwijden je bloedvaten en ontgift je lichaam veel vlotter.

Acné, psoriasis of eczeem? Dan is regelmatig een infraroodcabine bezoeken letterlijk en figuurlijk een verademing. Dankzij die vlotte afvoer van afvalstoffen zullen je klachten aanzienlijk verlicht worden.

Therapeutisch effect

Genieten van de warmte tijdens een infraroodsessie heeft ook een positief effect op je lichaam. Dat is logisch want doordat je je helemaal kunt ontspannen, maak je je hoofd leeg. En dat betekent minder stress en dus een betere nachtrust.

Elk moment voor jezelf in een infraroodcabine betekent voor jouw lichaam dus een klein vreugdedansje!

infraroodcabine-8-2.jpg

Een extra plus van een infraroodcabine? Dat je ook heel wat calorieën verbrandt. Da’s mooi meegenomen, toch?

Voel het zelf in onze showroom

Een wellness in eigen huis installeren vraagt heel wat voorbereiding. Kom met je plannen naar onze showroom in Turnhout, dan bekijken we in onze Studio Wellness alle mogelijkheden.

vitalhome-hanolux-infraroodcabine-2.jpg

Bekijk onze infraroodcabines

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs