Blog Wat is een barrel sauna?

Wat is een barrel sauna?

Een barrel sauna is een unieke en charmante sauna die zijn naam te danken heeft aan zijn vorm, namelijk die van een ton of vat. Het is een traditionele Finse sauna, maar dan met een twist. 

sauna-ton-zwart.jpg

Gepubliceerd op 10 september 2023

Sauna

Compact en energiezuinig

Het houten ontwerp van de barrel sauna zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar biedt ook vele voordelen op het gebied van warmte en energie-efficiëntie.

Een sauna ton is een simpele oplossing als buitensauna. Dankzij de compacte vorm kan de barrel sauna gemakkelijk in elke tuin of op elk terras worden geplaatst. Het biedt een intieme en rustgevende omgeving waarin je volledig kunt ontspannen en genieten van de voordelen van de sauna.

Een unieke verdeling van warmte

Wat de barrel sauna echt onderscheidt van andere sauna's is de manier waarop de warmte wordt verdeeld. Het tonvormige ontwerp zorgt voor een optimale luchtcirculatie, waardoor de warmte gelijkmatig en sneller doorheen de sauna wordt verspreid. 

Dit zorgt voor een comfortabele en aangename sauna-ervaring waarbij elke centimeter van de sauna wordt benut. Het is dus een sauna warmte die je vaak ook goed kunt verdragen, zeker als je kiest voor een houtgestookte saunakachel.

Energiezuinig door zijn ontwerp

Bovendien is de barrel sauna ook zeer energiezuinig. Het houten ontwerp zorgt voor goede isolatie, waardoor de warmte binnen blijft en er minder energie nodig is om de sauna op temperatuur te houden. Dit maakt de barrel sauna niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenefficiënt.

Elke dag heerlijk thuis genieten

Of je nu wilt ontspannen na een lange dag werken, je immuunsysteem wilt versterken of gewoon even wilt ontsnappen aan de dagelijkse sleur, een barrel sauna biedt de perfecte oplossing. 

Stap in deze unieke sauna en laat de warmte en rust je lichaam en geest omarmen. Een barrel sauna is niet zomaar een sauna, het is een unieke ervaring die je keer op keer wilt beleven.

Maak jouw saunaton helemaal uniek

Ook benieuwd naar de buitensauna mogelijkheden bij Hanolux? Wij kiezen bewust voor kwalitatieve sauna's in eigen productie die je bovendien ook helemaal kunt personaliseren naar jouw smaak!

Een zwarte kleur, extra groot, kleedruimte of voorportaal? Het kan allemaal!
 

Bekijk de Hanolux barrelsauna

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal