Blog Wat is een pellet BBQ?

Wat is een pellet BBQ?

De allernieuwste trend qua buiten koken zijn ongetwijfeld pellet barbecues. Maar wat is een pellet BBQ nu juist? Wij leggen het graag voor je uit.

traeger-pellet-barbecue-kopen-3.jpg

Gepubliceerd op 07 november 2022

Barbecue

De geschiedenis van de pellet BBQ

Alom bekend in de Verenigde Staten, maar ondertussen ook aan een steile opmars bezig in Europa en de rest van de wereld. De eerste pellet BBQ zag het levenslicht in 1985 dankzij Joe Traeger van het gelijknamige Traeger grills. Deze pionier had een bedrijf in, je raadt het al, pellet kachels.

Om verbranding van zijn gerechten tijdens het barbecueën tegen te gaan ontwikkelde hij de eerste pellet grill. Traeger kon als pionier meer dan 30 jaar werken aan een uitzonderlijk ontwerp dankzij hun gepatenteerde ontwerp.

Wat is een pellet barbecue nu juist?

Volledig natuurlijke houten pellets worden met een vijzel van de trechter naar de vuurpot gebracht. Hier voeden ze de vlammen en geven de pellets een heerlijke houtgestookte smaak af. Uiteraard kan je werken met verschillende smaken bij de pellets waardoor je eindeloos kunt experimenteren.

Dankzij een ventilator circuleert de warme lucht en rook gelijkmatig in de barbecue, dit zorgt ervoor dat je gelijkmatig kan grillen. De meeste modellen hebben ook een druplade dewelke voorkomt dat vlammen het eten raken en er dus vonken in het rond springen.

Erg gemakkelijk is ook de regelaar waarbij je erg precies de temperatuur kan instellen. Zo blijft deze ook perfect op het gewenste niveau. Dat betekent dat je niet telkens heen en weer hoeft te lopen, dus extra tijd bij je gasten.. en draait het daar niet om?

Kortom krijg je bij een pellet barbecue dus een heerlijke houtsmaak, geen aangebrand eten en een erg simpele bediening.

traeger-pellet-barbecue-kopen-4.jpg

Daar stopt het niet bij Traeger

Marktleider Traeger heeft de voorbije 30 jaar natuurlijk niet stilgezeten! Het briljante ontwerp kreeg daarom tal van verfijningen en is beschikbaar in tal van ontwerpen.

 • Gaan tot hogere temperatuur om op authentieke wijze pizza’s te bakken
 • Amper poetsen na gebruik van jouw barbecue sessie
 • Recepten instellen, aansturing via een mobiele app en nog veel meer.

  Ontdek alles over hét barbecue merk Traeger en proef zelf het verschil.
   

  Ja, ik wil heerlijk barbecueën

  Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

  Ja, ik wil een topdeal