Blog Wim Segers wint Henry van de Velde lifetime achievement award 2022

Wim Segers wint Henry van de Velde lifetime achievement award 2022

Op 8 februari ontving Maaseikenaar Wim Segers de prestigieuze Henry van de Velde Lifetime Achievement Award van Flanders DC. Studio Segers heeft verschillende iconische collecties voor Tribù ontworpen.

wim-segers-lifetime-achievement-hanolux-tribu.jpg

Gepubliceerd op 11 februari 2022

Tuinmeubelen

De Henry van de Velde Lifetime Achievement Award staat voor dé erkenning van een ontwerper die een economische, maatschappelijke of culturele impact heeft met een internationale uitstraling van Vlaams design.

Dit jaar bekroonde de jury de allround ontwerper van Studio Segers om ‘zijn no-nonsense design en integrale aanpak die garant staan voor professionaliteit, tijdloze eenvoud, functionaliteit en duurzaamheid’.

Wim Segers zelf is stevig onder de indruk: “Deze award is een bijzondere eer en erkenning voor ons hele ontwerpteam. Dit is geen eindpunt, maar de start voor een nieuwe generatie die ervaring combineert met jeugdig dynamisme. We gaan resoluut op de ingeslagen weg verder. Het uitgangspunt is dat we design niet beschouwen als een oppervlakkig, vormelijk sausje over een product, maar als een intrinsiek proces. Daarbij zoeken we steeds naar de juiste oplossing met de nodige aandacht voor detail. Functionaliteit, duurzaamheid en comfort zijn de bouwstenen van ieder ontwerp. Dat resulteert in ontwerpen met een zuivere, pure esthetiek die alle modetrends overstijgen.”

Lees hier het volledige artikel

award-group-studio-segers.jpg

SENJA SOFA

Relax en nestel jezelf op de ultra-modulaire Senja Sofa. Combineer één-, twee- of driezitsmodules met hoge of lage armleuningen, kies de kleur van de poten en hou alles wat je nodig hebt bij de hand met een tafelblad, console of bijzettafel in teak of geglazuurde lavasteen.

tribu-senja1820px-2.jpg

MOOD

De Mood collectie van Tribù heeft een luchtig design. De warme combinatie van teak en de handgeweven ruggen, creëren instant sfeer op uw terras.

mood-tribu-tuinmeubelen-hanolux-turnhout.jpg

NATAL ALU

De Natal Alu collectie combineert functionaliteit met onberispelijke klasse. De rechte lijnen van het aluminium kader contrasteren mooi met de gebogen zitting in Batyline die lijkt te zweven in het frame.

natal-alu-hanolux-tribu-tuinmeubelen-easy.jpg

NATAL ALU SOFA

De Natal Alu Sofa heeft een subtiel frame met gebogen armleuningen dat mooi contrasteert met het volume van de kussens. Tijdloos en elegant is de Natal Alu Sofa van Tribú. Een buitensofa die op elk terras past.

natal-sofa-tribu-hanolux-turnhout.jpg
Als ontwerper moet je nederig zijn, telkens weer van nul beginnen en problemen oplossen die specifiek zijn voor het project.

Wim Segers

Open Zondag met zomerbar en BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs