32.jpg

Saunakachel Saunum

Sauna Saunakachel Saunakachel Saunum

De Saunum saunakachel is de eerste saunakachel die zowel op hoofd- als voetniveau de temperatuur gelijk houdt. Daarmee lost Saunum een van de grootste problemen van traditionele stoomsauna's op, een ware evolutie in de wellnesswereld.

38.jpg
35.jpg
3-1.jpg
4.jpg


Saunum, de kracht van wetenschap en technologie gebundeld

Kan je maar met moeite ademen in een sauna? En vind je het verschil in temperatuur op hoofd- en voetniveau vervelend? Deze problemen zijn de reden waarom Saunum bestaat. 

Het bedrijf ontwikkelde samen met de Tallinn University of Technology in Estland een vernieuwd luchtcirculatiesysteem. Ze analyseerden de thermische gelaagdheid en luchtbeweging in een saunacabine en bedachten er een aangepast systeem voor. Met Saunum blijft de temperatuur zowel op hoofd- als op voetniveau gelijk en adem je een stuk makkelijker.

Saunum, dat is:

  • De traditionele Noorse sauna-ervaring
  • Milde stoom die langer blijft
  • Comfortabeler ademen
  • Géén koude voeten
  • Geschikt voor de hele familie
barrelsauna-binnenkijken.jpg

Laat je inspireren

17.jpg
33.jpg
38.jpg
32.jpg
3.jpg
31.jpg
34.jpg
39.jpg
5.jpg
4.jpg
35.jpg
15.jpg
19.jpg

Welke Saunum kachel kies jij?

saunum-experience-saunakachel-hanolux-turnhout.jpeg

1. Saunum Experience

Voor kleine sauna’s tot 10 m3

Saunum Experience met gepatenteerde luchtmengsysteem zorgt voor uitzonderlijke stoom die zacht en lang is en gelijkmatig door de stoomruimte wordt verspreid. 

Bekijk ‘m in onze showroom!

saunum-sauna-saunakachel-pro-experience-hanolux-turnhout-wellness.jpeg

2. Saunum Pro Experience

Voor publieke sauna’s tot 22 m3

De Saunum Pro Experience saunakachel is ideaal voor het creëren van een buitengewone saunasessie in een intensiever gebruikte sauna. Het grote steenvolume en het gepatenteerde luchtmengsysteem zorgen voor uitzonderlijke stoom die zacht en lang is en gelijkmatig door de sauna wordt verspreid.

saunum-spa-session-saunakachel-sauna-wellness-hanolux-turnhout.jpeg

3. Saunum Spa Session

Voor kleine sauna’s tot 12 m3

Saunum Spa Session is gelijkwaardig aan de Saunum Experience, met dat verschil dat het flexibele installatiemogelijkheden biedt. 

Ook bij deze saunakachel profiteer je als gebruiker van het gepatenteerde luchtmengsysteem dat zorgt voor uitzonderlijke stoom die zacht en lang is en gelijkmatig door de stoomruimte wordt verspreid.

saunum-primary.png

4. Saunum Primary

Voor kleine sauna's tot 10m3

Saunum Primary is een unieke kachel met een saunaklimaatsysteem. Het grote steenvolume van en het gepatenteerde klimaatsysteem zorgen voor uitzonderlijke stoom die zacht en lang is en gelijkmatig door de ruimte wordt verspreid. Saunum Primary biedt ten minste vijf sauna-oplossingen, waarmee u een ontspannende spa in uw sauna kan creëren.

saunum-luxury-heater-saunakachel-sauna-wellness-hanolux-turnhout.jpeg

5. Saunum Luxury Heater

Voor grotere sauna’s tot 28 m3

De Saunum Luxury Heater is een unieke saunakachel met elegant uiterlijk en een uitzonderlijk grote stenen korf. Speciaal gemaakt een verbeterde saunabeleving in extra grote saunacabines. Ook hier geniet je van flexibele installatiemogelijkheden

Het gepatenteerde luchtmengsysteem zorgt voor diezelfde uitzonderlijke stoom, sensationeel ontspannende sauna- en spa-ervaring creëert.

5 voordelen van de Saunum saunakachel

5.jpg

1. Luchttoevoer zelf controleren

Dankzij het gepatenteerde systeem kan je als fervente saunagebruiker de luchttoevoer in je sauna zelf controleren. Heb je zin in een stevige sauna-beurt of mag het deze keer wat minder zijn? Je bepaalt het allemaal zelf. Zelfs tijdens je sessie kan je de luchttoevoer aanpassen.

15.jpg

2. Geen benauwd gevoel in je sauna

Voor wie een sauna doorgaans te benauwd vindt, kan de Saunum saunkachel de ideale oplossing zijn. Saunum's gepatenteerde Air-Blending System verdeelt de stoom namelijk gelijkmatiger van top tot teen en creëert zo een zacht en gebalanceerd klimaat. Dat maakt het makkelijker om te ademen.

Het gevoel van zachte warmte en een hoog zuurstofniveau zorgt voor een veel energiekere ervaring in vergelijking met gewone sauna's.

Een sauna-ervaring waar het hele gezin van profiteert! Ook zij die een sauna doorgaans te benauwd vinden.
salt-balls-1-1.png

3. Gezonde sauna lucht

Door natuurlijke Himalayazoutballen in het saunaklimaat toe te voegen en de gepatenteerde Saunum zoutnevelmethode te hanteren, verrijkt Saunum jouw saunalucht. De gezonde negatieve zoutionen die aan de lucht worden toegevoegd, verzekeren een heilzame sauna-ervaring.

Bovendien reageert je lichaam meteen op de efficiënte samenstelling van een gelijkmatige temperatuur en vochtige Saunumsauna, want het begint sneller te zweten en het zweten duurt langer.

barrelsauna-buitensauna-sauna-ton-barrel-zwart-hout-dak-oven-hanolux-turnhout-antwerpen-13-1024x768.jpg

4. Snelle opwarming, ideaal voor buitensauna’s

De Saunum saunkachel warmt snel op. Hoe Saunum dat voor elkaar krijgt? Roestvrijstalen beschermkappen verlengen niet alleen de levensduur van de elementen, maar verkorten ook de verwarmingstijd met een kwart van de tijd! De perfecte oplossing voor buitensauna’s, als je ‘t ons vraagt.

4.jpg

5. Geurtje in je sauna? Yes, please

Het gepatenteerde Saunum sauna aromasysteem mengt stoom met je favoriete aroma-olie. Zo creëer je nog een persoonlijkere sauna-ervaring. Vind jij een geurtje in je sauna wel fijn? Dan is dit een leuke extra. Dat ruikt naar meer, nietwaar?

Over Saunum, de Estse sauna-specialist

Saunum is een saunabedrijf uit Estland dat zich voornamelijk richt op de ontwikkeling van elektrische kachels, sauna-apparatuur voor het binnenklimaat en sauna-automatiseringssystemen.

Wat het merk en zijn producten uniek maakt, is dat alle apparaten zijn uitgerust met gepatenteerde luchtcirculatiesystemen. Die mengen de lucht in je sauna gelijkmatig, waardoor de temperatuur van de vloer tot het plafond constant blijft. Deze mechanische oplossing garandeert een constant en gezond saunaklimaat in de stoomcabine.

17.jpg

Bij Hanolux zijn alle modellen te verkrijgen

Kom langs, dan bespreken we jouw ideale Saunum keuze

Ontdek onze sauna merken

Bezoek onze showroom in Turnhout

Bewonder de Saunum saunakachel van dichtbij en kom langs in onze ruime showroom. Met 3.000 m² aan wellness en outdoor living artikelen vind je vast wat je zoekt!

19.jpg

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal