barrelsauna-buiten-sauna-barrel-ovaal-pod-kachel-tuin-1-middel.jpg

Barrelsauna kopen? Wij produceren ze zelf!

Wil jij een barrelsauna kopen, maar weet je niet waar te beginnen? Dan ga je op deze pagina verheldering krijgen.

We vertellen je welke 3 voordelen een barrelsauna heeft ten opzichte van de klassieke variant, geven je een idee van de verschillende soorten barrelsauna’s en vertellen je alles over hoe en waarom we bij Hanolux onze barrelsauna’s zelf maken.

Maar first things first, want wat is een barrelsauna eigenlijk?

Wellness Barrelsauna kopen? Wij produceren ze zelf!

Wat is een barrelsauna?

Een barrelsauna is - zoals de Engelse benaming doet vermoeden - een sauna in een losstaande houten ton.

Net zoals een klassieke Finse sauna is de barrelsauna een droog heteluchtbad dat als voornaamste doel heeft om de gebruiker te laten zweten. Zowel mentaal als fysiek heeft dit een reinigend effect op het lichaam en de geest. Heerlijk, toch?

Bij een barrelsauna gaat de temperatuur tot zo’n 70 à 100 graden Celsius. Die temperatuur verkrijg je ofwel elektrisch of met houtblokken. Bij ons kun je dat helemaal zelf kiezen!

Download onze barrelsauna brochure hier

Stel je eigen barrelsauna samen!

barrelsauna-buitensauna-sauna-ton-barrel-zwart-hout-dak-oven-hanolux-turnhout-antwerpen-9.jpg
barrelsauna-buiten-oval-hanolux.jpg
barrelsauna-buiten-sauna-barrel-ovaal-pod-kachel-tuin-1-middel.jpg
barrelsauna-buitensauna-sauna-ton-barrel-zwart-hout-dak-oven-hanolux-turnhout-antwerpen-4.jpg
barrelsauna-buitensauna-sauna-ton-barrel-zwart-hout-dak-oven-hanolux-turnhout-antwerpen-13-1024x768.jpg
barrelsauna-pod-buitensauna-hanolux-zwart.jpg
barrelsauna-buitensauna-sauna-ton-barrel-zwart-hout-dak-oven-hanolux-turnhout-antwerpen-6.jpg

3 verschillen met de klassieke sauna

Naast de vorm verschilt de barrelsauna ook qua warmtebehoud en energieopwekking sterk met de klassieke rechthoekige sauna.

barrelsauna-elektrische-kachel-binnen.jpg

Sneller opgewarmd

Een barrelsauna is sneller opgewarmd dan een klassieke sauna. Dit heeft voornamelijk te maken met de ronde vorm. Warmte circuleert daar letterlijk beter omdat het geen stoppunten tegenkomt. Logisch eigenlijk, je moet er maar opkomen. 

zwarte-barrel-sauna-hanolux-1.jpg

Constante temperatuur

Dankzij de ronde vorm en het gebrek aan hoeken en kanten, wordt een constante temperatuur verzekerd. Geen pieken en dalen, gewoon zorgeloos genieten.

barrelsauna-sauna-barrel-hanolux-antwerpen-turnhout-buiten-ton-1-groot-e1553851819297-680x1024.jpg

Lagere energiekosten

Tot slot is een barrelsauna zuiniger dan een klassieke sauna. Ook dat heeft te maken met de ronde vorm die de temperatuur constant houdt. Bijstoken hoeft niet en dus geniet je na één opwarmproces langdurig van de hitte. Handig!

Welke voordelen heeft een Hanolux barrelsauna?


Grotere sauna’s met 2 zit niveaus

Onze barrelsauna’s hebben doorgaans een diameter van 229 cm. Dat is zo’n 29 cm groter dan een klassieke sauna. De grootste voordelen? Er kunnen meerdere personen tegelijk van een saunabeurt genieten én we kunnen 2 bankniveaus voorzien om te zitten. Zo haal je makkelijk je voeten van de grond en geniet je altijd van warme voeten, zelfs in de winter.

100% duurzaam thermohout

Onze barrelsauna’s zijn volledig van thermohout gemaakt. Dat wil zeggen dat ze op vlak van kwaliteit evenwaardig zijn aan tropisch hardhout en bovendien extra duurzaam zijn.

De prachtige uitvoering blijft dankzij het thermohout behouden en zal mooi egaal vergrijzen indien het niet behandeld wordt. Waterkringen die in het hout trekken? Daar heb je dankzij de houtkeuze bij onze barrelsauna’s geen last van!

Ijzersterk stabiel frame

Het framewerk dat je barrelsauna draagt is zeer sterk en heeft een dubbele constructie. Hierdoor staat je sauna ook altijd stabiel op de grond.

Waterdichte dakbedekking

De meeste barrelsauna’s staan buiten in de tuin opgesteld. We maken er dus ook een punt van om elke barrelsauna 100% waterdicht te maken. We werken hiervoor daarom standaard met 2-laagse bitumen dakbedekking. Daarnaast krijgt de dakbedekking van ons ook een stevige afwateringsgoot in aluminium om aflopend water te vermijden.

De 2 soorten barrels

Bij ons kun je kiezen uit twee modellen van barrelsauna’s die je bovendien volledig kunt personaliseren. Your wish is our command.

zwarte-barrel-sauna-hanolux-4.jpg

Barrelsauna

Bij het kleinste model wordt de kachel tegen de achterwand voorzien. Hierdoor staan de banken op twee niveaus links en rechts in de cabine.

Bij alle andere modellen staat de kachel niet achteraan, maar rechts naast de inkomdeur. Op deze manier kan er met de banken een U-vorm op 2 niveaus gecreëerd worden. Hierdoor biedt de barrelsauna ruimte voor 4 tot 6 personen. Gezellig!

barrelsauna-buiten-oval-hanolux.jpg

Oval

De Oval sauna’s zijn nieuwe modellen met extra veel ruimte en zijn voorzien van banken in een L-vorm op 2 niveaus. De Oval model A heeft een klein terrasje aan de voorzijde. Met de zwarte oliebehandeling voor de buitenkant creëer je een echt luxe-uitzicht.

Afmetingen en specificaties

Wil je meer weten over de afmetingen, kleuren en interieuropties? Check dan alle details via de onderstaande pagina.

Bekijk alle barrelsauna details

Stel je eigen barrelsauna samen met Hanolux

Wil jij een stukje wellness creëren in jouw achtertuin? Vergeet overvolle resorts en geniet van een gepersonaliseerde barrelsauna bij jou thuis. 

Stel je eigen barrelsauna samen en maak samen met onze experts keuzes in kleuren, de soort kachel en het interieur. Van een panoramisch venster, tot verlichting en een aangebouwd terras. Alles is mogelijk.

Maak een afspraak

barrelsauna-buitensauna-sauna-ton-barrel-zwart-hout-dak-oven-hanolux-turnhout-antwerpen-4.jpg

Nieuw! Hanoluxueus inspiratiemagazine

Lees het inspiratiemagazine