Blog ClearRay Pro Active Oxygen, wat is dat precies?

ClearRay Pro Active Oxygen, wat is dat precies?

Het waterzuiveringssysteem ClearRay Pro Active Oxygen zorgt voor een simpel, natuurlijk & veilig water onderhoud in jouw Jacuzzi® waardoor je chloorloos kunt bubbelen. Iets voor jou?

jacuzzi-spa-j-lx-waterfall.jpg

Gepubliceerd op 23 juli 2021

Jacuzzi

Bubbelen zonder chloor in je Jacuzzi®

Warmte en vocht zijn de ideale kweekomstandigheden voor bacteriën, algen en schimmels. Het is dan ook heel belangrijk om je water goed te onderhouden, dit voor jouw gezondheid én deze van je Jacuzzi®.

Bij de meeste spa’s doe je dit door veel chloor toe te voegen aan je water, maar Jacuzzi® heeft zijn eigen waterzuiveringssysteem ontworpen dat 99% van alle bacteriën en schadelijke pathogenen op een natuurlijk wijze kan verwijderen.

Je hebt dus nog maar een minieme hoeveelheid chloor (lees: enkele theelepeltjes) nodig in de vorm van een wekelijkse chloorshock. Dit doe je om zeker het laatste beetje bacteriën te doden. Deze hoeveelheid lost trouwens ook snel op, waardoor je dus geen last hebt van een chloorgeur of rode ogen én chloorloos kunt bubbelen.

Het unieke 3-voudige systeem van ClearRay Pro Active Oxygen

👉 OZON

Onze jacuzzi’s® zijn uitgerust met een ozonator. Deze injecteert een lage dosis ozon in het water en zorgt dat alles grondig gemengd wordt. Zo worden de bacteriën en virussen in jouw water gedood.

👉 UV-C
Dit water wordt vervolgens blootgesteld aan een UV-C-lamp om de moleculen van energie te voorzien en bacteriën te verwijderen die Ozon niet kan doden. UV-C wordt trouwens ook gebruikt om de bacteriën uit ons drinkwater te verwijderen.

👉 ACTIEVE ZUURSTOF
Wanneer geozoniseerd water wordt behandeld door de UV-C-stralen, wordt actieve zuurstof gecreëerd door een natuurlijke reactie die geavanceerde oxidatie noemt.

Dit oxidatieproces maakt op natuurlijke wijze gebruik van lucht en licht om verontreinigingen te vernietigen. Hierna gaat het schone, heldere water in de jacuzzi®. Actieve zuurstof blijft het water verder reinigen en zuiveren totdat het proces weer van voor af aan begint.

Het water in je spa wordt dus 3x ontsmet van alle bacteriën en schadelijke pathogenen, dit unieke wateronderhoud vind je enkel bij Jacuzzi®.

De voordelen van het Jacuzzi® waterzuiveringssysteem

 1. Goed voor jouw gezondheid
  Wanneer je veel chloor in het water moet gebruiken kan die zorgen voor huid- en oogirritaties en wordt de lucht schadelijk om in te ademen. Het is dus veel beter voor je lichaam om zo weinig mogelijk chloor te gebruiken.

 2. Minder je water verversen
  Ook voor het milieu ga je beter voor een natuurlijk waterzuiveringssysteem. Chloor is namelijk een stof die niet goed afbreekbaar is en het kost veel energie en transport om het te maken. Bovendien moet je het water van je Jacuzzi® maar 2x per jaar vervangen met ClearRay Actieve Zuurstof in plaats van om de 3 à 4 maanden.

 3. Langere levensduur van je Jacuzzi®
  Een andere belangrijke reden om niet te veel chloor te gebruiken is de levensduur van je Jacuzzi®. Te veel chloor brengt namelijk schade aan de onderdelen.

  Zout wordt ook regelmatig als alternatief voor chloor aanbevolen, maar dit wateronderhoud systeem is uitermate slecht voor je spa, want het laat ijzeren en aluminium onderdelen roesten.

 4. Afgestemd op jouw gebruik
  Ten slotte is dit systeem perfect afgesteld op jouw individueel gebruik, ga je lang niet in je Jacuzzi®. dan hoef je niet zoveel chloor te gebruiken. Wanneer de Jacuzzi® tijdelijke intensief wordt gebruikt door verschillende personen, bijvoorbeeld na een feestje. Dan kan je altijd een extra schepje chloor gebruiken.

  Zo overdoseer je je wateronderhoud nooit en is je wateronderhoud afgestemd op jouw eigen gebruik.

Schoon helder water met minimale inspanning

ClearRay Pro Active Oxygen van Jacuzzi® laat je genieten van je Jacuzzi® zonder alle zorgen over het wateronderhoud.

Het is perfect af te stellen op jouw gebruik en voorkomt problemen. Nu kan je pas echt stressvrij genieten door jouw Jacuzzi® het werk te laten doen, tijd om lekker te bubbelen!

jacuzzi-spa-j-lxl-features-mid-product02.jpg

Meer weten over de voordelen van een echte Jacuzzi®?

Bekijk al onze Jacuzzi® modellen of laat je inspireren door onze 3.000 m² showroom.

Bekijk onze openingsuren

Uitzonderlijke kortingen op Jacuzzi® spa's

Ja, ik wil een topdeal