Blog Hoe haal je het beste uit een OFYR barbecue?

Hoe haal je het beste uit een OFYR barbecue?

In de wereld van barbecueën komt de OFYR naar boven als een podium voor culinaire creativeit en het maken van onvergetelijke buitenkook-ervaringen. Het is dan ook veel meer dan alleen een prachtige bakplaat - zolang je weet hoe je alles uit een OFYR bbq kunt halen.

ofyr-winter-bbq.jpeg

Gepubliceerd op 16 mei 2024

Grillen
Barbecue

1. Begin met kwaliteitshout

Het begint allemaal met het juiste, droge hout. Onze voorkeur gaat uit naar beukenhout zonder schors dat dikke houtskool wordt. Essenhout werkt ook goed. De ideale houtblok is ongeveer 10 x 30 cm - we raden af om grotere blokken hout te gebruiken omdat deze snel vuur vatten en niet goed opbranden vanwege het gebrek aan ruimte voor zuurstof in de kegel.

2. Creëer verschillende kookzones

Een van de grootste voordelen van de OFYR is de mogelijkheid om verschillende temperatuurzones te creëren. Plaats het vuur in het midden voor intense hitte, en spreid het uit naar de randen voor lagere temperaturen. Zo kun je vlees snel dichtschroeien in het midden terwijl je groenten rustig garen aan de buitenkant. 

De grootte van jouw OFYR beïnvloedt hoeveel speelruimte je hebt. Hoe de kookzones in het filmpje hieronder met houtskool wordt uitgelegd, kan natuurlijk ook met brandend hout. 

3. Experimenteer met smaken

Barbecueën nodigt uit om te experimenteren met smaken en texturen, met een OFYR bbq is dat zeker niet anders. Probeer verschillende soorten marinades, kruiden en sauzen om je gerechten te verrijken voordat je ze op de bakplaat legt. Van sappige steaks tot gegrilde groenten en zelfs zelfgemaakte pizza's, de mogelijkheden zijn eindeloos.

ofyr-accessoires-2.png

4. Maak gebruik van accessoires

Breidt de culinaire mogelijkheden van je OFYR uit met een grillrooster voor perfecte grillstrepen op je vlees, een rotisserie set om te koken aan het spit of een pizzaoven voor overheerlijke zelfgemaakte pizza's, en dat is zeker niet alles. Neem het van ons aan, handige accessoires kunnen net zo belangrijk zijn als een goed kooktoestel.

Neem hier een kijkje naar alle accessoires van OFYR

5. Vergeet de sfeer niet!

Bij het barbecueën draait het niet alleen om het eten, maar ook om de sfeer. Nodig vrienden en familie uit, zet wat muziek op, en geniet van het gezelschap terwijl je samen rond de warmte van een prachtig kookinstrument verzamelt. Met een OFYR in je buitenruimte wordt het gegarandeerd een gezellige ervaring.

ofyr75lifestyle79.jpg

Open Zondag met BBQ demo's ☀️

Ja, ik kom langs