Veilig shoppen tijdens corona

Maak een afspraak
Het helend effect van water

Het helend effect van water

hanolux-square.png
Geschreven door:
Hanolux

Water hebben we allemaal nodig. We weten dat het verstandig is om dagelijks voldoende water te drinken. Maar niet alleen water drinken is gezond, uitwendig biedt het ook heel wat voordelen.

Water in combinatie met luchtbelletjes heeft een rustgevend en verkwikkend effect op lichaam en geest. Eeuwen geleden al zochten de oude Grieken bruisende warmwaterbronnen op om de vermoeidheid van zich af te spoelen en zich te ontdoen van allerlei kwaaltjes. Ondertussen zijn de geneeskrachtige eigenschappen van onderwatermassage ook wetenschappelijk bewezen.

De combinatie van warmte, gewichtloosheid en massage in het water bevordert de bloedsomloop en stimuleert de vrijgave van endorfinen. Deze zogenaamde "gelukshormonen" verjagen pijntjes en dragen zo bij tot een natuurlijk gevoel van welbehagen. Het nemen van een bad in een whirlpool of spa heeft ook een gunstige werking op mensen met een bepaalde vorm van diabetes. Zelfs de kans om een verkoudheid op te lopen verkleint bij regelmatig gebruik van de spa, omdat het aantal witte bloedcellen (zorgen voor uw immuniteit) toeneemt tijdens het nemen van een bad.

gallery-cta-02_0_1

De masserende jets brengen het lichaam in een ontspannen toestand. Een dagelijkse sessie voor het slapengaan zou heel wat mensen met slaapproblemen uit de nood kunnen helpen. Ook voor andere problemen zoals hoofdpijn, rug- en nekklachten, stress en reumatiek betekent de masserende werking mogelijk een oplossing. Zelfs professionele sporters nemen regelmatig plaats in een whirlpool om verstuikte ledematen of spierblessures sneller te doen genezen.