Blog Het helend effect van water

Het helend effect van water

In een Jacuzzi zorgt het warme water voor een ontspannen gevoel, vermindering van stress, en een heerlijke nachtrust. Daarbovenop heeft het ook een helende werking.

helend-effect-water.jpg

Gepubliceerd op 19 september 2012

Zwemspa

Water hebben we allemaal nodig. We weten dat het verstandig is om dagelijks voldoende water te drinken. Maar niet alleen water drinken is gezond, uitwendig biedt het ook heel wat voordelen.

Water in combinatie met luchtbelletjes heeft een rustgevend en verkwikkend effect op lichaam en geest. Eeuwen geleden al zochten de oude Grieken bruisende warmwaterbronnen op om de vermoeidheid van zich af te spoelen en zich te ontdoen van allerlei kwaaltjes. Ondertussen zijn de geneeskrachtige eigenschappen van onderwatermassage ook wetenschappelijk bewezen.

Hydrotherapie is goed voor lichaam en geest

LICHAAM

De combinatie van warmte, gewichtloosheid en massage in het water bevordert de bloedsomloop en stimuleert de vrijgave van endorfinen. Deze zogenaamde "gelukshormonen" verjagen pijntjes en dragen zo bij tot een natuurlijk gevoel van welbehagen. Het nemen van een bad in een whirlpool of spa heeft ook een gunstige werking op mensen met een bepaalde vorm van diabetes. Zelfs de kans om een verkoudheid op te lopen verkleint bij regelmatig gebruik van de spa, omdat het aantal witte bloedcellen, die zorgen voor uw immuniteit, toeneemt tijdens het nemen van een bad.

De masserende jets van een Jacuzzi® brengen het lichaam in een ontspannen toestand. Een dagelijkse sessie voor het slapengaan zou heel wat mensen met slaapproblemen uit de nood kunnen helpen. Ook voor andere problemen zoals hoofdpijn, rug- en nekklachten, stress en reumatiek betekent de masserende werking mogelijk een oplossing. Zelfs professionele sporters nemen regelmatig plaats in een whirlpool om verstuikte ledematen of spierblessures sneller te doen genezen.

GEEST

De hydrotherapie van een Jacuzzi® zorgt ervoor dat je tot rust kan komen. Je neemt een momentje voor jezelf en voelt de stress van je afvallen. Of je geniet samen met iemand anders van een verbindingsmoment in het warme water. Hoe dan ook, het is puur ontspannen en genieten in je Jacuzzi®.